Fostul prim ministru al României, Victor Ponta, ar putea deveni Ministru al Justiţiei în Guvernul Grindeanu, în locul lui Florin Iordache.

Victor Ponta a fost luni la Palatul Victoria pentru o întrevedere cu primul ministru Sorin Grindeanu.

Surse apropiate PSD dau ca sigură numirea lui Ponta la Justiţiei. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu confirmă faptul că este posibil ca fostul premier Victor Ponta să preia postul de ministru al Justiţiei.

„Victor Ponta este un membru al PSD-ului. Şi nu orice membru, ci unul important. Este posibil ca Ponta să intre în Guvernul Grindeanu. La Justiţie, dar nu pot să spun ce au vorbit. Nu mai spuneţi că sunt certuri în interiorul partidului, Liviu Dragnea şi Victor Ponta se înţeleg bine„, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la B1 TV.

Victor Ponta a mai fost interimar la Ministerul Justiţiei în martie 2013, când era premier. Atunci, el a preluat portofoliul Justitiţiei după ce Mona Pivniceru a demisionat, pentru a fi judecător la Curtea Constituţională.

În prezent, interimatul la Justiţie este asigurat de Ana Birchall.

Însă este posibil ca Iohannis să refuze să semneze decretul pentru Victor Ponta, ţinând cont de faptul că au fost adversari politici în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2014.