Primul ministru Victor Ponta a revenit miercuri în România, după 26 de zile de când s-a internat într-un spital din Turcia pentru a se opera la genunchiul stâng.

Victor Ponta a ajuns de la Aeroportul Otopeni direct la Palatul Victoria unde a fost întâmpinat de premierul interimat Gabriel Oprea și de Ministrul Muncii Rovana Plumb.

Ponta s-a dat jos din mașină și s-a deplasat cu ajutorul cârjelor. Premierul a afișat și un look nou. A venit cu barbă din Turica.

Victor Ponta își reia de azi atribuțiile de prim ministru al României, după o absență de 26 de zile, timp în care Gabriel Oprea a fost prim ministru interimar.

Premierul Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, iar pe 15 iunie a fost operat la genunchiul stâng.

Pe 21 iunie, Victor Ponta a postat pe pagina lui de facebook, un mesaj în care anunța că va trimite Președintelui României, o solicitare de acceptare a lui Gabriel Oprea de a prelua integral atribuțiile de premier pentru 28 de zile, inclusiv să țină ședințe de guvern.

”Azi medicii au decis că pot fi externat / urmează ca în următoarele 7 zile să parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente și supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca două săptămâni să fac fizioterapie și tratamente de recuperare înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloace medicale permanente / în maxim 28 zile îmi pot relua activitatea normală, urmând să continui recuperarea timp de 6 luni. Mâine dimineață voi trimite Președintelui României solicitarea ca, în baza art. 107 din Constitutuție, să-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcției de Prim Ministru (inclusiv conducerea ședințelor de Guvern) în această perioadă”, a scris Victor Ponta pe contul său de facebook.

Ponta intenţionează să participe, în 11 iulie, la deschiderea punctului de frontieră Nădlac (România)-Csanadpalot (Ungaria).

În 15 iunie, în ziua în care era operat la clinica din Turcia, Victor Ponta fusese citat să se prezinte în faţa procurorilor DNA pentru a fi audiat, după ce cu zece zile înainte fusese anunţat că este urmărit penal pentru trei infracţiuni, în dosarul lui Dan Şova.

În 29 iunie, premierul Victor Ponta afirma că în prima zi în care va veni în ţară va merge şi la DNA pentru o nouă audiere în dosarul aflat în fază de urmărire penală.