Victor Ponta a revenit în Guvernul României pe post de Secretar General

Victor Ponta a fost numit vineri, în mod oficial, de către Primul Ministru Sorin Grindeanu, în funcția de Secretar General al Guvernului României. Astfel că după o pauză de doi ani, de când și-a dat demisia din funcția de prim ministru, Ponta revine în Guvern.

Sorin Grindeanu l-a numit oficial pe Victor Ponta în funcția de secretar general al Guvernului, în locul  lui Mihai Busuioc, un apropiat al lui Liviu Dragnea.

La scurt timp după ce decizia de numire a apărut în Monitorul Oficial, Ponta a făcut declarații la Palatul Victoria din noua sa funcție de secretar general al Guvernului.

Am zis imediat da, că vreau să-l ajut, pentru că Sorin Grindeanu merită. Funcția de SGG nu e chiar ceea ce-mi doream, dar nu e cazul de orgolii, dar trebuie să asigurăm funcționarea guvernului pentru binele cetățenilor. Guvernul nu a fost și nu este proprietatea nimănui. Nu se poate închide ca un supermarket și trebuie să funcționeze. Voi ocupa temporar această funcție. Sunt dispus să-l ajut cu toată experiența, am fost destul în această clădire, acceptând propunerea sa, cu toate riscurile și responsabilitățile. n următoarele zile, o perioadă limitată – să ținem pe linia de plutire activitatea guvernamentală, trotilată de dl Liviu Dragnea. Dacă moțiunea nu va întruni nr necesar de voturi, atunci e vorba de o activitate pe termen mai lung. Dacă moțiunea de cenzură – foarte mulți parlamentari PSD nu o vor vota – atunci până la numirea unui nou prim-ministru, dl Grindeanu trebuie să asigure interimatul, să funcționeze guvernul. Nu poți închide guvernul la dorința dlui Liviu Dragnea. Miniștrii trebuie să aibă grijă că trebuie îndeplinite niște măsuri în perioada imediat următoare. Sunt convins că din partea premierului Grindeanu există dialog. În ultimele 3 zile dl Grindeanu a trecut un test mafiot: amenințări, tentative de mituire. Pentru mine a fost motivul determinat pentru care am acceptat această funcție. Din această seară ne vom apuca de treabă și la Guvernul României nu se stinge lumina. Sub conducerea lui dl Dragnea, PSD își exclude cei doi premieri – că pe dl Năstase nu l-a mai primit. N-aș vrea să semănăm cu Partidul Socialist din Franța care a câștigat alegerile cu 50% și acum a ajuns la 10%”, a declarat Victor Ponta.

Premierul Sorin Grindeanu a transmis vineri la Administrația Prezidențială propunerea de numire, ca interimar, a lui Augustin Jianu în funcția de vicepremier, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Potrivit unui comunicat al Executivului, prim-ministrul a trimis către Administrația Prezidențială propunerile de vacantare a posturilor de ministru al Afacerilor Interne și de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

De asemenea, au fost trimise și propunerile de numire, ca interimari, a lui Augustin Jianu în funcția de vicepremier, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, și a lui Sorin Grindeanu în funcția de ministru al Afacerilor Interne.