Victor Hănescu a reușit duminică noapte să acceadă în ultimul tur al calificărilor la turneul de tenis ATP 250 de la Memphis, USA, dotat cu premii în valoare totală de 659,070 de dolari. 

Victor Hănescu l-a învins duminică noapte, în trei seturi, scor 3-6, 7-6(7-2), 6-4, pe americanul Michael Mmoh, posesorul unui wild card.

Românul, favorit numărul 4 al turneului de calificare, a avut nevoie de o oră și 58 de minute de joc pentru a-l învinge pe american.

După ce a pierdut primul set cu 3-6, Hănescu s-a impus în setul doi în tie-break cu 7-2, iar în setul decisiv a câștigat cu scorul de 6-4.

În cele aproape două ore de Joc, Hănescu, locul 140 mondial, a dat 9 ași, a făcut 3 duble greșeli și a avut un procentaj de 55% la primul serviciu.

În ultima rundă a calificărilor, Victor Hănescu va juca luni cu australianul Thanasi Kokkinakis, favorit 5, care la Australian Open 2015 a ajuns în turul doi, după ce l-a învins pe Sam Groth.

Pentru calificarea în ultima rundă, Victor Hănescu are asigurat un cec în valoare de 975 de dolari și 6 puncte ATP.

Pentru că se află abia pe locul 140 mondial, Victor Hănescu este nevoit să joace calificări și la turneele ATP 250, ca să poată accede pe tabloul principal de simplu masculin.