Victor Hănescu a acces duminică dimineață, în turul doi al calificărilor la turneul de tenis ATP 250 de la Memphis, USA, dotat cu premii în valoare totală de 659,070 de dolari. Este primul meci oficial al lui Victor Hănescu în 2015.

Victor Hănescu a debutat cu dreptul în noul sezon competițional din 2015. Românul, locul 140 mondial, și favorit 4 al calificărilor la Memphis, s-a impus duminică, în două seturi, în fața australianului John-Patrick Smith, locul 201 mondial.

Hănescu și-a adjudecat primul set în tie break cu scorul de 7-6(7-5). După care a debutat cu break în setul doi, iar la scorul de 3-2 a fost cât pe ce să-și piardă serviciul.

A trecut cu bine peste acest hop, iar la 5-3, a ratat două mingi de meci pe serviciul australianului. La 5-4, Hănescu a servi pentru meci, însă a tremurat serios întrucât i-a oferit australianului trei mingi de re-break. Din fericire, românul le-a anulat pe toate și a închis setul doi cu 6-4.

Victor Hănescu, cel mai bine clasat român în ierarhia ATP de simplu masculin, s-a impus în fața australianului în două seturi, scor 7-6(7-5), 6-4, după o oră și 52 de minute de joc.

În turul doi al calificărilor, Hănescu va juca cu învingătorul partidei disputate de bulgarul Dimitar Kutrovsky și americanul Michael Mmoh, posesorul unui wild card.

Accederea în turul doi al calificărilor de la Memphis, îi asigură lui Victor Hănescu un cec în valoare de 465 de dolari.

Este primul meci oficial jucat de Victor Hănescu, după o pauză de trei luni de zile. Ultima partidă jucată de român a fost la turneul Challenger de la Helsinki, unde a fost învins în sferturi de finală de estonianul Jurgen Zopp.

Pentru că se află abia pe locul 140 mondial, Victor Hănescu este nevoit să joace calificări și la turneele ATP 250, ca să poată accede pe tabloul principal de simplu masculin.

Hănescu vrea ca în 2015 să revină în top 100 jucători la nivel mondial pentru a putea fi pe tablourile principale ale turneelor de Grand Slam și să acceadă mai ușor la turneele ATP 250, 500 și Masters.