Relații tot mai tensionate între România și Ungaria. Oficialii de la Budapesta fac tot posibilul să le întărească maghiarilor din România dorința de a fi autonomi.

Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen a spus, în cadrul lansării unui volum având drept temă drepturile minorităţilor, că pentru etnicii maghiari autonomia este deopotrivă un scop şi o viziune despre viitor şi că cei care trăiesc în afara graniţelor Ungariei nu trebuie să renunţe vreodată la a-şi cere autonomia.

„Supravieţuirea etnicilor maghiari din afara graniţelor Ungariei depinde de capacitatea lor de a face progrese spre obţinerea autonomiei”, a declarat vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen.

El a subliniat că interesele etnicilor maghiari pot fi protejate doar dacă partidele lor sunt reprezentate în parlamentele din ţările respective, la nivelul autorităţilor locale sau chiar în cadrul guvernelor naţionale.

„Dacă există unitate, va veni şi succesul”, a spus Semjen, arătând că reprezentarea politică a etnicilor maghiari trebuie să fie cât se poate de unificată.