Ediția de diseară a celui mai dur reality show ,,Asia Express  va debuta cu o explozie de culoare, prezentând tradițiile inedite ale asiaticilor. Vietnamul, prima țară în care aceștia au ajuns s-a dovedit a fi o destinație dură, în care concurenții au încercat constant să își depășească limitele și s-au confruntat cu multe bariere culturale și lingvistice.

Cu toate acestea, printre probele contracronometru și nivelul crescut de adrenalină, cele 12 vedete rămase în cursă își fac timp să se bucure și de ineditul locurilor prin care îi poartă această aventură. În aceastã searã, pe Antena 1, de la ora 20:00, Vica Blochina și Daniela Crudu vor învăța o vietnameză, care face parte dintr-un trib de munte numit Flower Hmong, un dans tradițional românesc.

Prima treime din ,,Drumul Dragonului” se va desfășura în inima munților, iar concurenții vor avea acolo ocazia să cunoască femeile din tribul Flower Hmong, unul din cele peste 50 de grupuri etnice din Vietnam. Caracterul specific al acestor localnici este dat de portul tradițional, care iese în evidență prin culoare și broderii. Costumul în nuanțe vii, foarte puternice, este lucrat manual și împodobit cu tot felul de ornamente, de la fuste, la bluze și până la gențile de dimensiuni mici, care fac și ele parte din ținută. În mod evident, această întâlnire cu femeile tribului Flower Hmong nu va fi întâmplătoare, căci ele vor fi un pion important în proba de mâine seară. Extrem de entuziasmați și foarte curioși, vedetele vor încerca să afle cât mai multe despre localnice. În ciuda barierei de comunicare, Vica Blochina și Daniela Crudu vor încerca să le învețe tradițiile românești, iar localnicele se vor strădui să rețină pașii de dans ai cântecului ,,Alunelu’”: ,,În acel moment am simțit că jumătatea mea, Cruduța, chiar se simte bine aici.”, declară Vica, coechipiera acesteia.

Dar pentru că jocul nu este deloc ușor, dansurile și zâmbetele concurenților vor fi dublate de multă tensiune și situații limită. Aflați în nord-vestul Vietnamului, chiar lângă granița cu China, concurenții vor trece prin anumite probe care le vor pune la încercare atenția, dar și rapiditatea, pentru că doar primele patru echipe care vor ajuneg primele la punctul de control se vor califica pentru jocul amuletei. Prin ploaie torențială și temperaturi mult mai scăzute decât se așteptau, vor fi nevoiți să pornească spre punctul de întâlnire stabilit de Gina Pistol, iar drumul obositor îi va bulversa pe mulți dintre aceștia: ,,Când vine vorba de Asia..îmi imaginez ceva exotic, nu asta. Cocos, ananas, mult soare..dar noi nu am avut parte de așa ceva.”, a afirmat Daniela Crudu.

Cine va face față tensiunii și ce culoare va avea dragonul din cutia neagră, ce stabilește dacă etapa din aceastã searã este sau nu eliminatorie, telespectatorii Antena 1 pot vedea luni, de la ora 20:00, într-o nouă ediție a celui mai dur reality show- ,,Asia Express”.