Viața la țară: 3 idei de afaceri istețe pentru micii antreprenori din zona rurală

Viața la țară cu siguranță nu este una ușoară, însă aceasta a devenit în ultimii ani parte dintr-un număr impresionant de mare de planuri pentru viitor ale românilor. Pesemne oamenii au obosit să se adapteze la ritmul amețitor al traiului în sânul marilor orașe și simt nevoia reconectării cu natura și cu sinele. 

Marele neajuns al vieții în mediul rural, care îi împiedică pe mulți din a-și îndeplini dorința, este cel legat de componenta economică. Pe bună dreptate, persoanele care doresc să se mute departe de oraș se întreabă ce vor munci, de unde își vor câștiga veniturile lunare și cum se vor adapta la noile condiții de salarizare. Orice întrebare are, totuși, mai multe răspunsuri posibile, la fel cum orice problemă își poate găsi numeroase soluții.

Află din cele ce urmează care sunt 3 idei de afaceri numai bune de deschis de către micii antreprenori care doresc să trăiască și să muncească la țară:

  • Agricultura adaptată la cerințele omului modern

Când vine vorba despre agricultură, lucrurile par a fi simplu de înțeles. Teoretic, tot ce trebuie să știi este când, unde și cum să plantezi viitoarele recolte și cum să îngrijești corespunzător plantele. În practică, însă, trebuie să iei în considerare că există deja sute, poate chiar mii de agricultori care fac exact același lucru. Secretul succesului este, prin urmare, capacitatea de a te diferenția de restul colegilor de tagmă. Poți opta pentru formarea unei clientele stabile, din zona urbană, dornică să plătească un abonament lunar pentru a-i fi livrate fructe și legume proaspete și curate. Ai, de asemenea, posibilitatea de a organiza evenimente plătite în cadrul cărora orășenii, epuizați de munca în corporații, vin și își plantează și îngrijesc propriile micro-grădini. 

Dacă decizi să înaintezi în această direcție, aruncă o privire peste oferta de semințe profesionale de legume pusă la dispoziție de echipa de la Biosel.ro. Vei găsi acolo semințe de cea mai bună calitate pentru toate legumele pe care intenționezi să le cultivi și o mulțime de echipamente adiacente care să te ajute la grădinărit.

  • Afacerile online based

Una dintre cele mai importante lecții cu care omenirea va rămâne și după terminarea perioadei pandemice este aceea că aproape orice poate fi făcut și de la distanță. Acest concept de muncă exclusiv online nu a fost suficient luat în considerare până în vremurile recente. Avantajele alegerii de a schimba orașul pe sat sunt multiple, cel mai important dintre acestea fiind scos în evidență de numeroase studii din Marea Britanie și nu numai. Se pare că într-adevăr există o legătură directă între durata medie de viață și mediul în care trăiești, zonele rurale fiind câștigătoare în materie de prelungire a vieții.

Îți poți propune, așadar, să lucrezi în regim remote pentru o publicație, pentru o companie din domeniul IT sau să-ți creezi propria afacere, oferind cursuri, terapie sau orice alte servicii online. Vei resimți fără întârziere toate beneficiile vieții la țară, fără a fi nevoie să te îngrijoreze componenta materială.

  • Organizarea de tabere pentru copii pe tot parcursul anului

O altă idee care s-ar putea să-ți stârnească interes este aceea de a porni o afacere care să se bazeze pe contactul dintre cei mici și viața la țară. Majoritatea covârșitoare a românilor ajunși la maturitate au copilărit la țară și și-ar dori să aibă unde să-i trimită pe copiii lor să simtă gustul vieții în iarbă verde. Dacă ești o persoană care iubește prichindeii și dispui de resursele de energie și bani necesare pornirii unei astfel de afaceri, pornește cu încredere în direcția aceasta și nu vei regreta.

Posibilitatea de a te muta la sat este mult mai tangibilă decât ai crede. Cu puțină imaginație și cu câteva economii care să te susțină la început, visul traiului la țară poate deveni realitate în doar câteva săptămâni.

Sursa foto: unsplash.com