Adio Yahoo. După 20 de ani de istorie pe internet, celebra companie americană care oferea email-uri gratuite tuturor pământenilor, dispare. Ce se va întâmpla acum cum emailurile românilor care au utilizat serviciul Yahoo?!

Yahoo se desființează din cauza Google și Facebook. Deschizătorul de drumuri în domeniul poștei electronice, lider mondial în furnizarea de servicii de email, dispare.

Yahoo a fost vândută către Verizon pentru 4,8 miliarde de dolari, însă nimeni nu se aştepta ca Yahoo să dispară. De azi, Yahoo devine Altaba, iar Mayer şi-a dat demisia din funcţia de CEO al companiei.

Verizon vrea să relanseze business-ul sub numele Altaba, ţinta principală fiind piaţa asiatică.

Altaba va coopera cu gigantul chinez Alibaba şi cu Yahoo Japonia, care va continua să activeze drept companie separată.

Yahoo va păstra 15% din acţiuniile de la Alibaba şi 35,5% din acţiunile de la Yahoo Japonia, iar aceste bunuri vor supravieţui şi vor lua un alt nume, Altaba Inc., iar restul Yahoo-ul va fi integrat în Verizon. Altaba va funcţiona ca o companie de investiţii.

Marissa Mayer a fost cea mai bine plătită femeie CEO în 2015, câştigând 36 milioane de dolari.

Venirea Marissei Mayer la conducerea Yahoo, în urmă cu patru ani, a creat un val de entuziasm printre acţionarii companiei şi nu numai.

Yahoo nu a reușit să crească veniturile din publicitate pentru a concura cu liderii de piaţă Google şi Facebook. Rămâne de văzut ce se va întâmpla efectiv cu adresele de email ale românilor, create pe domeniul yahoo. Fie vor fi migrate automat cu noul domeniu fie vor fi șterse.