La niciun an de la câştigarea alegerilor cu lista de promisiuni, printre care şi eliminarea a 102 taxe, PSD, acum că s-a văzut cu sacii în căruţă, pas cu pas, reintroduce toate taxele „eliminate”. Aşa se va întâmpla şi cu taxa auto. Va fi reintrodusă sub altă form, sub pretextul că sunt prea multe maşini second hand înmatriculate în România.

Veşti proaste pentru românii care vor să-şi cumpere maşină. Vor plăti din nou taxa auto de primă înmatriculare.

Timbrul de mediu revine în forţă, după ce autorităţile şi-au dat seama că eliminarea lui a dus la transformarea României într-un cimitir de maşini vechi, aduse din străinătate.

Cornel Brezuică, şeful Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), a dezvăluit că se lucrează la elaborarea unui proiect prin care să fie introdusă o nouă taxă auto, pentru că situația este dramatică.

Timbrul de mediu a fost eliminat la 1 februarie 2017 şi o consecinţă este că în întreg anul 2017 se va ajunge la peste 500.000 de maşini second hand aduse din alte ţări.

Dacă în intervalul ianuarie-august 2016 s-au înmatriculat 192.000 de maşini second hand din import, anul acesta totalul a fost cu 145.000 de unităţi mai mare. Cifră este mai mare decât totalul pe întreg anul 2016, când s-au înmatriculat 300.000 de maşini rulate aduse din alte ţări.

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a declarat că se lucrează la stabilirea unei taxe pentru maşinile cu normă de poluare mică şi emisii mari de bioxid de carbon. O măsură „plină de profesionalism” în condițiile în care același Guvern PSD elimina la începutul lui 2017 această taxă!!! 

Oficialul de la Ministerul Mediului a precizat că pentru stabilirea cuantumului acestei taxe se va ţine cont de capacitatea cilindrică a autovehiculului, de norma de poluare şi de emisiile de bioxid de carbon.

Asociaţia Constructorilor Auto din România (ACAROM) şi Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) consideră că este absolut necesară această măsură pentru limitarea importurile masive de vehicule de ocazie, care produc poluări excesive.