Semne bune nu prea are noul an pentru Simona Halep. Românca va începe anul 2018 pe primul loc WTA, dar are mari şanse să piardă acest loc, iată din ce motive.

Simona Halep este vânată din toate părţile, atât de presă cât mai ales de adversarele din circuit care vor să o detroneze cu orice chip. Cea mai înverşunată pare a fi iberica, Gabrine Muguruza.

Simona Halep va avea adversare de coșmar la primul turneu din 2018 ce se va desfăşura la Shenzen în perioada 1-7 ianuarie. Jelena Ostapenko, locul 7 WTA, și Maria Sharapova, locul 61 WTA, vor participa și ele la competiție.

Halep și Ostapenko s-au duelat de două ori, fiecare obținând câte o victorie, letona câștigând în finala din acest an de la Roland Garros. Contra rusoaicei Sharapova, Halep are un palmares negativ, o singură victorie și 7 înfrângeri.

Simona Halep poate pierde locul 1 WTA după turneul de la Shenzen întrucât acesta este mai slab cotat decât cel de la Brisbane.

Halep are 30 de puncte de apărat la Shenzen, după ce anul trecut a ajuns până în optimi, iar dacă va triumfa, va primi 280 de puncte WTA. În schimb, Muguruza are mai multe puncte de apărat, 185, după ce a ajuns în semifinale, dar dacă va câștiga turneul din Australia, va primi 470 de puncte, mai multe decât Halep.

Garbine Muguruza a mărturisit într-un interviu pentru presa din Spania că va face tot posibilul ca în 2018 să revină pe primul loc, poziție pe care a ocupat-o între septembrie și octombrie.

„Provocarea mea în 2018 este să fiu numărul 1 în lume. Sunt multe jucătoare care luptă pentru numărul 1 şi mă consider capabilă să fiu una dintre ele. Să fiu numărul 1 este ceea ce am în minte mai mult. Mă antrenez pentru a recupera această poziţie”, a declarat Garbine Muguruza, potrivit mundodeportivo.es

Între timp, Simona Halep se bucură din plin de vacanţă şi de cadourile primite din toate părţile. Românca a primit un supercadou pentru performanța de a ajunge numărul pe primul loc în lume.

Halep a primit un ceas de la Hublot, una dintre cele mai importante firme de ceasuri din lume. Halep a postat pe contul său două fotografii cu ceasul, pe spate fiind gravat mesajul: „Felicitări pentru că ești numărul 1„.

Ceasul Simonei este un „Hublot Big Bang One Click Sang Bleu”, cu diamante. Prețul său începe de la 10.000 de euro și poate ajunge și la 50.000, în funcție de pietrele prețioase cu care este încrustat.

ceas halep