Simona Halep ar putea pierde primul loc mondial în doar două săptămâni. Bucuria prilejuită de accederea pe prima poziţie în clasamentul mondial la simplu feminin, ar putea fi de scurtă durată pentru Simona Halep din cauza pierderii finalei de la Beijing în faţa franţuzoaicei Caroline Garcia.

Simona Halep va fi de luni, în mod oficial, numărul unu mondial în tenisul feminin, cu un total de 6175 de puncte. Cu 40 mai mult faţă de iberica Gabrine Muguruza care a stat pe primul loc doar o lună de zile. Însă, Halep ar putea sta pe prima treaptă a clasamentului şi mai puţin dacă Muguruza joacă la Moscova sau câştigă Turneul Campioanelor.

Dacă câştiga turneul de la Beijing, Halep primea 1000 de puncte şi avea un avans de 390 de puncte. Întrucât Halep nu mai joacă la nicio competiţie până pe 22 octombrie când începe Turneul Campioanelor de la Singapore, românca poate fi detronată de pe primul loc în doar trei săptămâni, de următoarele jucătoare: Gabrine Muguruza, Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Venus Williams şi Caroline Wozniacki.

Elina Svitolina, Venus Williams şi Caroline Wozniacki participă de săptămâna viitoare la turneul de la Hong Kong, competiţie la care pot cîştiga maxim 280 puncte.

Înainte de Turneul Campioanelor se mai dispută şi turneul de la Moscova unde câştigătoarea primeşte 470 de puncte.

Dacă Muguruza alege să joace la Moscova şi ajunge în semifinale, trece pe primul loc şi va fi principală favorită la Turneul Campioanelor. Elina Svitolina, Venus Williams şi Caroline Wozniacki dacă vor participa şi la Moscova, acumulează şi acolo puncte şi se apropie tot mai mult de locul unu mondial.

La competiţia din Singapore sunt deja calificate Simona Halep, Gabrine Muguruza, Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Venus Williams şi Caroline Wozniacki. Românca trebuie să câştige la Turneul Campioanelor cel puţin un meci în plus faţă de fiecare din aceste jucătoare, dacă vrea să-şi păstreze coroniţa de Regină a tenisului feminin până la finalul lui 2017.

Astfel că rezultatele înregistrate la Turneul Campioanelor vor decide cine încheie anul pe prima treaptă a clasamentului la simplu feminin.