Traian Băsescu a fost interceptat de SRI și DNA, în dosarul de urmărire penală al lui Elena Udrea, în care aceasta este acuzată de procurori de spălare de bani și fals în declarația de avere.

Pe 28 ianuarie, Udrea a fost audiată la DNA și i s-a adus la cunoștință că este urmărită penal pentru spălare de bani și fals în declarații, și drept urmare a fost pusă sub control judiciar. Tot joi, avocatul lui Udrea a intrat în posesia dosarului penal și astfel a aflat că Băsescu a picat pe interceptări.

La data de 28.10.2014, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, iar ulterior arestarea preventivă a inculpatului Cocoș Dorin (fostul soț al suspectei UDREA ELENA GABRIELA), pentru infracțiunile de trafic de influență și spălare de bani. În sarcina inculpatului Cocoș Dorin s-a reținut că, în anul 2009, în baza înțelegerii prealabile cu inculpații Gheorghe Ştefan și Sandu Gabriel, a pretins de la două persoane suma de 9.000.000 de euro pentru el, suma de 3.996.360 euro pentru Gheorghe Ştefan, suma de 2.700.000 de euro pentru ministrul Gabriel Sandu, toate acestea pentru a-și exercita influența asupra lui Gabriel Sandu, precum și asupra altor persoane din Guvern și respectiv din cadrul ministerelor implicate – MCSI, Ministerul de Finanțe, în scopul de a asigura firmelor susținute de un om de afaceri adjudecarea contractului de licențiere Microsoft din anul 2009. Inculpatul Cocoș Dorin a primit de la omul de afaceri, prin intermediar, suma de 9.000.000 USD. Sumele de bani au fost transferate din contul D-CON.NET (liderul asocierii de firme favorizate la adjudecarea contractului), în mod succesiv, în conturile altor firme, ajungând în cele din urmă la Cocoș Dorin. La baza plăților au stat contracte comerciale ce atestă operațiuni comerciale fictive și care au avut rolul de a disimula proveniența și circuitul sumelor de bani. Contrar dispozițiilor legale, în declarațiile de avere din anul 2010, nu apar mențiuni cu privire la împrumuturile primite de SC Euro Hotels International Co SRL de la persoana fizică Dorin Cocoș, deși Udrea Elena declară încasarea de dividende de la această societate”, se arată în rechizitoriul DNA.

DNA mai spune că există acte (contracte de împrumut, chitanțe, contracte de vânzare – cumpărare imobile) și declarațiile de avere din perioada 2009 – 2014, din care rezultă că suspecta Udrea Elena Gabriela cunoștea proveniența fondurilor utilizate pentru achiziționarea de bunuri comune, având cunoștință și de intenția inculpatului Cocoș Dorin de obținere a unor chitanțe false privind restituirea pretinsului împrumut pe care l-ar fi luat de la unul din cei doi mituitori.

Tot joi, Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, timp în care nu are voie să părăsească Bucureștiul.