Klaus Iohannis primeşte lovitură după lovitură din partea instituţiilor statului. După ce Curtea de Apel Piteşti i-a respins contestaţia în anulare şi astfel a pierdut definitiv casa din Sibiu, acum Fiscul a demarat o anchetă privind averea Preşedintelui României.

La solicitarea deputatului Varujan Vosganian, Fiscul a început anchetarea averii lui Klaus Iohannis.

Vosganian a făcut o adresă către Fisc și a cerut să se verifice toate veniturile familiei Iohannis din activități independente.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian cere ANAF, să verifice averea Președintelui României din ultimii 27 de ani pentru a se vedea dacă acesta și-a plătit impozitele și să justifice toți banii primiți în această perioadă.

Varujan Vosganian vrea să știe și ce impozite a plătit din 1990 până acum șeful statului și cum a reușit să facă rost de bani pentru a cumpăra șase case din salariul de bugetar.

“Am să propun asta în Comisia de Buget de la Camera Deputaților să ceară ANAF să verifice averea domnului Iohannis și impozitele pe care le-a plătit domnul Iohannis din 1990 până acum, ca să lămurim și povestea asta. Eu nu trebuie să-i cer fișa fiscală a președintelui, noi trebuie să cerem la ANAF să ne aducă la Parlament pe de o parte impozitele plătite de acest domn și averea pe care o are. Pentru că dânsul iubește modelul german, și noi îl iubim. Președintele din Germania a demisionat din funcție pentru infinit mai puțin decât evaziunile cu care se laudă președintele Iohannis. Ca să terminăm cu această lecție de morală pe care o dă acest președinte, exact cum o să dea și Băsescu“, a declarat Vosganian pentru libertatea.ro.

Curtea de Apel Braşov a decis pe 12 noiembrie 2015, printr-o decizie definitivă și irevocabilă, anularea contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 de BNP Radu Gabriel Bucşa, încheiat între pârâţii Ioan Bastea (decedat), în calitate de vânzător, şi Carmen Georgeta Johannis şi Klaus Werner Johannis, în calitate de cumpărători, precum şi radierea din Cartea Funciară a Sibiului a dreptului de proprietate al soţilor Iohannis asupra imobilului din stradă Nicolae Bălcescu nr. 29.