Staţia de metrou Victoriei, una dintre cele mai aglomerate din întreaga reţea Metrorex, a fost închisă de ANPC după ce o femeie și-a prins piciorul între garnitură și peronul stației Victoriei.

Situaţie halucinantă la Metroul din Bucureşti. Staţia de metrou de la Victoriei va fi închisă de ANPC întrucât o femeie era să moară întrucât şi-a prins piciorul între garnitură și peronul stației.

ANPC a amendat compania Metrorex cu 20,000 de lei după ce o femeie s-a plâns că și-a prins piciorul între garnitură și peronul stației Victoriei.

Inspectorii au solicitat ca metroul să nu mai staționeze la Victoriei până când problema nu va fi soluționată, astfel încât să nu mai existe astfel de incidente.

Ca urmare a unei reclamații, s-a declasat o echipă la fața locului, care a constat că distanța dintre peron și garnitură e foarte mare. S-au făcut fotografii și s-a filmat.
S-a aplicat o sancțiune și s-a dispus oprirea prestării de servicii până la rezolvarea problemelor pentru a nu fi pusă în pericol sănătatea consumatorilor”, a precizat Paul Anghel, directorul general ANPC, în emisiunea România, Acum!, moderată de Irina Petraru pe B1 TV.

Întrebat cum s-a ajuns la o astfel de situație, acesta a răspuns: ”s-au cumpărat vagoane mai late la un moment dat și s-a lărgit peronul pentru a încăpea, apoi s-au luat vagoane mai înguste și a rămas o distanță mare între vagoane și tren”.

Paul Anghel a precizat că măsura trebuie pusă în aplicare, iar contestarea decizie nu suspendă de drept executarea măsurii.

Incidentul care a dus la luarea acestor decizii s-a produs acum câteva zile, dar plângerea a sosit astăzi, iar comisarii s-au deplasat imediat în stație.

Nu vrem să ajungem în situația a ceea ce s-a întâmplat la Colectiv, să trecem nepăsători pe lângă o situație evidentă, care poate pune în pericol sănătatea oamenilor”, a mai susținut directorul general ANPC.

Metrorex neagă acuzaţiile conform cărora o călătoare şi-ar fi prins piciorul între tren şi marginea peronului la staţia Piaţa Victoriei.

”Din primele verificări efectuate de Metrorex, prin vizionarea înregistrărilor de pe camerele îndreptate spre peron din staţia Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamantă şi nici nu s-a primit la Metrorex o reclamaţie în acest sens. Cu privire la distanţa dintre tren şi marginea peronului, aceasta variază de la staţie la staţie în funcţie de razele de curbură ale acestora, conform instrucţiei de norme şi toleranţă specifică şi instrucţiei de mişcare referitoare la gabaritul trenurilor”, precizează Metrorex.

În fiecare zi, fiecare dintre cele două staţii de metrou de la Victoriei, sunt tranzitate de circa 12.000 de călători.