Gigi Becali primește lovitură după lovitură. La o lună de când Curtea de Apel București a decis că Clubul patronat de Becali nu mai are voie să folosească numele ”Steaua”, o nouă lovitură vine să lovească cea mai titrată echipă din România. Dacă își schimbă numele în timpul competiției, echipa de fotbal va fi exclusă atât din cupele europene cât și din Liga I, timp de patru ani.

Coșmarul  Steaua nu se mai termină pentru Gigi Becali. Războiul cu Armata pe emblema ”Steaua„ duce la excluderea actualei echipe din competițiile interne și internaționale.

Emilian Hulubei, membru în Comitetul Executiv al FRF, a vorbit despre sancțiunile pe care le riscă echipa patronată de Gigi Becali, dacă-și va schimba numele pe parcursul competiției. 

În cazul în care Gigi Becali va pune în aplicare decizia Curții de Apel și va renunța la numele de „ Steaua„, echipa sa nu va mai avea dreptul să joace în competiția internă cel puțin trei sezoane și va fi exclusă din cupele europene.

Conform regulamentului, 3-4 ani nu va mai avea voie să joace în Liga 1 pentru că nu mai este aceeași echipă. În plus, va fi exclusă din competițiile europene„, a declarat Hulubei la TV Digi Sport.

Articolul 2 din Regulamentul de organizare a activității fotbalistice a FRF prevede că echipele „pot solicita FRF/AJF/AMFB schimbarea denumirii sub care figurează ca membri afiliaţi numai în perioada dintre două ediţii ale campionatului.

Același articol informează că „cererea de schimbare a denumirii se depune la forul competent în perioada 1 – 30 iunie a fiecărui an, în caz contrar cererea urmând a fi respinsă ca tardiv introdusă”.

Ultima șansă a lui Becali este la Înalta Curte care poate anula decizia Curții de Apel București și astfel să poată utiliza în continuare numele ”STEAUA”. În caz contrar, Becali va fi nevoit să își schimbe numele echipei din Steaua în FC Star București.