RTP începe de azi, înscrierile pentru primele turnee organizate de Romania Tenis Premium în România în anul 2018 începând cu luna martie.

Iubitorii tenisului de câmp cu vârsta minimă de 18 ani, pot de azi, să se înscrie oficial la primele turnee RTP din 2018 organizate în 24 şi 25 martie în Bucureşti.

Pentru a putea participa la turneele din circuitul RTP, trebuie să te înscrii pe site-ul oficial www.tenispremium.ro  unde îţi vei crea contul de jucător în mod gratuit.

Pe 24 martie se va organiza turneul RTP 100 rezervat jucătorilor avansaţi, iar pe 25 martie se va organiza turneul RTP 50 destinat jucătorilor debutanţi şi mai puţin experimentaţi.

Înscrierile pentru cele două turnee se fac de azi şi până cel târziu pe 28 februarie, prin email la adresa office@tenispremium.ro cu precizarea turneului la care doreşte să participe şi proba/probele de concurs. Primii 24 de jucători/jucătoare care se înscriu la turnee în perioada 12-28 februarie 2018, acced în mod direct pe tablourile principale de simplu. Jucătorii înscrişi în perioada 12-28 februarie 2018, vor trebui să confirme înscrierea prin plata taxei de participare, în perioada 1-7 martie 2018, detaliile de plată le primesc prin email după ce s-au înscris la turneu.

În perioada 1-20 martie, jucătorii care se înscriu vor accede în calificări în limita 64 de locuri la simplu masculin şi 32 locuri la feminin. Jucătorii cu clasament vor avea prioritate în accederea pe tabloul principal cu condiţia să se înscrie în perioada 12-28 februarie 2018.

RTP 100 va avea următoarele probe:
Simplu masculin – Tablou principal de 32 de jucători. Tablou de calificări de maxim 64 jucători.
Simplu feminin – Tablou principal de 32 jucătoare. Tablou de calificări de maxim 32 jucătoare.
Dublu masculin –  Tablou principal de 16 perechi. Fără calificări
Dublu feminin – Tablou principal de 16 perechi. Fără calificări
Dublu mixt – Tablou principal de 16 perechi. Fără calificări
Taxa de participare la simplu este de 100 lei, iar pentru o probă de dublu, fiecare jucător va plăti o taxă de 75 lei.
Sistemul de joc: primele două seturi se joacă în sistem game, până la punctul maxim 4, fără avantaj. În caz de egalitate la game-uri, 3-3, se joacă game-ul decisiv şi setul se încheie cu scorul maxim de 4-3. În caz de egalitate la seturi, al treliea set se va juca în sistem super tie break până la punctul maxim 10.

RTP 50 va avea următoarele probe:
Simplu masculin – Tablou principal de 32 de jucători. Tablou de calificări de maxim 64 jucători.
Simplu feminin – Tablou principal de 32 jucătoare. Tablou de calificări de maxim 32 jucătoare.
Dublu masculin –  Tablou principal de 16 perechi. Fără calificări
Dublu feminin – Tablou principal de 16 perechi. Fără calificări
Dublu mixt – Tablou principal de 16 perechi. Fără calificări
Taxa de participare la simplu este de 60 lei, iar pentru o probă de dublu, fiecare jucător va plăti o taxă de 50 lei.
Sistemul de joc: în primul tur, primele două seturi se joacă în sistem game, până la punctul maxim 4, fără avantaj. În caz de egalitate la game-uri, 3-3, se joacă game-ul decisiv şi setul se încheie cu scorul maxim de 4-3. În caz de egalitate la seturi, al treliea set se va juca în sistem super tie break până la punctul maxim 10. În optimi şi sferturi de finală, se joacă maxim trei seturi în sistem super tie break până la punctul maxim 10. În semifinale se joacă maxim trei seturi în sistem super tie break până la punctul 12. Iar finala se joacă pe sistemul din primul tur.

Toţi jucătorii de pe tablourile principale vor primi premii în bani şi produse, cât şi puncte RTP. La fiecare meci, fiecare jucător, atât în calificări cât şi pe tabloul principal, primeşte o sticlă de apă plată de 0,5 litri, un baton lion şi o banană, iar în primul tur jucătorii primesc şi un prosop din partea RTP.

Turneele se vor disputa în Bucureşti, pe teren de zgură, în aer liber. Locul de desfăşurare va fi anunţat la începutul lunii martie 2018.

RTP este singurul turneu destinat jucătorilor amatori de tenis din România care nu percepe taxă de membru şi de teren.