Serena Williams e la un pas de a renunţa definitiv la tenis. Anunţul vine de la antrenorul său, francezul Patrick Mouratoglou.

În vârstă de 38 de ani, aflată pe locul 9 WTA, Serena Williams a pierdut în turul III la Australian Open în fața chinezoaicei Qiang Wang (28 de ani, 29 WTA), scor 4-6, 7-6, 5-7, iar Patrick Mouratoglou susţine că americanca nu mai rezistă mult în competiţie şi că şansele de a mai cuceri un Grand Slam, sunt din ce în ce mai mici.

„Trebuie să înfruntăm realitatea, dar Serena crede în continuare că poate câștiga. Altfel nu ar mai păși vreodată pe un teren de tenis. Dacă ea crede, cred și eu. Nu este departe de obiectiv, trebuie doar să schimbăm anumite lucruri.   Poate trebuie să folosească niște unghiuri diferite, o altă strategie. E optimistă, în ciuda dezamăgirilor pe care le-a trăit la ultimele turnee de Mare Șlem. S-ar putea retrage oricând cu inima împăcată. Are 23 de titluri de anvergură. Mie îmi e dificil să zic câte șanse va mai avea. Nu știu cât timp va mai fi capabilă să joace”, a declarat Mourtatoglou conform tennisworldusa.

Serena Williams e blocată la borna 23 în ierarhia turneelor de Mare Șlem. Americanca mai are nevoie de unul singur pentru a egala recordul all-time deținut de Margaret Court.