Simona Halep revnie pe primul loc mondial. Caroline Wozniacki a fost eliminată în semifinale la turneul de la Doha şi astfel daneza peirde primul loc mondial în favoarea româncei.

Deşi s-a retras în semifinale la Doha din cauza unei accidentări, Simona Halep redevine numărul unu mondial. Acest lucru este posibil întrucât Caroline Wozniacki a fost învinsă sâmbătă, în semifinale la Doha, de către Petra Kvitova, în trei seturi, scor 6-4, 6-7(3-7), 5-7.

În prezent, Simona Halep se află pe locul doi cu un total de 7965 de puncte WTA, iar Caroline Wozniacki are un total de 8010 puncte.

Întrucât de luni, Caroline Wozniacki nu va participa la turneul de la Dubai unde anul trecut a jucat finala, având de apărat 585 de puncte, va peirde locul unu mondial.

Astfel că deşi Halep nu va participa nici ea la turneul de la Dubai, prin faptul că daneza pierde puncte importante, românca va reveni pe locul unu mondial.

În mod oficial, clasamentul WTA se actualizează în fiecare zi de luni. Daneza va peirde oficial punctele pe care le-a câştigat anul trecut la Dubai, în data de 26 februarie 2018. Tot din 26 februarie, Simona Halep revine oficial pe locul unu mondial, la doar o lună de pauză.

Pe 9 octombrie 2017, Simona Halep a devenit prima româncă din istorie, numărul unu mondial în tenisul feminin. A rămas pe primul loc până pe data de 27 ianuarie 2018, când a fost învinsă în finala de la Australian Open de către Caroline Wozniacki