Eliminare bombă la turneul de tenis de la Brisbane, Australia. Gabrine Muguruza, locul doi mondial şi principală favorită a turneului, a fost eliminată în optimi de sârboaica Aleksandra Krunic. Vestea nu poate să fie decât excelentă pentru Halep care rămâne liderul WTA indiferent ce face la Shenzhen şi drept urmare va fi principală favorită la Australian Open.

Muguruza a câştigat cu greu primul set al partidei cu sârboaica, Krunik, scor 7-5, după ce la 6-5, ratase 6 mingi de set. 16 minute s-a chinuit iberica să îi facă break sârboaicei.

Setul doi a fost adjudecat în mod fantastic de Aleksandra Krunic, în tie-break, după ce a revenit de două ori în set, de la 2-0 şi 5-2. În setul trei, din motive medicale, Muguruza a abandonat meciul la scorul de 2-1 pentru ea. Iberica s-a accidentat la piciorul stâng şi a fost nevoită să abandoneze partida.

Din acuza acestei accidentări, Gabrine Muguruza ar putea rata participarea la primul turneu de Grand Slam al Anului, Australian Open, ce va începe pe 15 ianuarie la Melbourne.

Muguruza era principalul pericol pentru Halep în ceea ce priveşte poziţia de lider mondial. Acum Halep nu mai trebuie să-şi facă griji. Indiferent de ce rezultat va obţine la Shenzen, românca rămâne lider până la debutul Australian Open unde va fi principală favorită.