Simona Halep primeşte o veste fabuloasă după înfrângerea dramatică de la Australian Open. În februarie poate să redevină numărul unu mondial întrucât daneza Caroline Wozniacki are de apărat 890 de puncte iar Halep nu are de apărat niciun punct.

Caroline Wozniacki se poate bucura de numărul unu mondial pentru scurtă vreme. În 14 sau 21 de zile, Simona Halep poate să redevină numărul unu mondial. Iată scenariul care o poate readuce pe româncă în fruntea clasamentului.

În prezent, Caroline Wozniacki are un total de 7965 de puncte iar Simona Halep 7715 puncte. Pentru că nu va participa la turneul de la St. Petersburg, Simona Halep pierde 100 de puncte. Însă în luna februarie, Halep nu are de apărat niciun punct.

În timp ce daneza are de apărat 890 de puncte întrucât în 2017 a jucat finala la Doha unde are de apărat 305 puncte, iar în finala de la Dubai, Wozniacki are de apărat 585 puncte.

De luni, diferenţa dintre Halep şi Wozniacki va fi de 250 de puncte, iar din 5 februarie ecartul se măreşte la 350 de puncte.

Turneul de la Doha începe pe 12 februarie, iar dacă daneza nu ajunge cel puţin în finală, iar Halep participă la turneu, românca redevine numărul unu mondial.

Daneza are foarte mari şanse să piardă locul unu mondial dacă nu ajunge din nou în cele două finale de la Doha şi Dubai, iar Halep participă la turnee şi unde cu siguranţă va acumula puncte improtante şi de ce nu să câştige unul dintre turnee sau chiar pe ambele.

Lucrurile sunt mult mai clare dacă Halep câtşigă turneul de la Doha, întrucât primeşte 470 de puncte şi redevine 100% numărul unu mondial.

Halep a mai cucerit odată turneul de la Doha, în anul 2014, iar pe cel din Dubai în 2015. Aşadar, Halep îşi poate lua în curând revanşa în faţa danezei şi să o detroneze de pe primul loc în doar câteva săptămâni.