Accidentarea Simonei Halep din finala de la Roma o poate împiedica pe româncă să participe la turneul de Grand Slam de la Roland Garros unde este printre favorite la câștigarea trofeului.

Simona Halep a anunțat, miercuri, că are un ligament rupt la gleznă și sunt 50% șanse să joace la turneul de la Roland Garros, care va începe luni.

”Am sosit mai devreme la Paris pentru tratament. RMN-ul arată un ligament rupt la căzătura de la Roma. Țin degetele încrucișate pentru RG (Roland Garros, n. red.) și voi face tot ce este posibil să fiu pregătită. Doctorii spun că sunt șanse 50/50 în acest moment, dar a avut o evoluție bună de duminică. Vă mulțumesc pentru susținere în ultimele săptămâni. Rămânem optimiști. Cu dragoste, Simo’‘, a scris jucătoarea pe Instagram.

Simona Halep s-a accidentat duminică, în primul set al finalei turneului WTA de la Roma, la scorul de 5-2, când piciorul său drept a rămas blocat în zgură la o alunecare și a făcut o entorsă. Simona a acuzat accidentarea și a fost învinsă în cele din urmă de ucraineanca Elina Svitolina cu 4-6, 7-5, 6-1.

”Am dureri, s-a umflat un pic, însă o sa fac recuperare, o să stau cu gheață cât de poate de mult și sper să îmi revin destul de repede. Pe moment, când s-a întâmplat, am avut dureri, dar era încă încălzită, iar la 5-3 în setul 2, când m-am întors să dau o dreaptă invers, și atunci am chemat să îmi bună bandaj ca să nu mai fac încă o dată. Cred că am jucat un tenis bun, un tenis solid, sunt foarte mulțumită de ce am făcut pe teren. După accidentare am scăzut puțin nivelul. În setul 2 a fost ok, până la 5-3, când am simțit din nou, am zis că trebuie să am grijă de picior. În setul trei nu am mai simțit nimic pentru că nu mai puteam să alerg. Le cer scuze fanilor care m-au susținut pentru că în setul trei nu am mai putut să fac față”, a spus Simona.

Anul trecut, la Roland Garros, Halep s-a oprit în optimile de finală, învinsă de australianca Samantha Stosur, cu 7-6 (0), 6-3.