Simona Halep şi Darren Cahill s-au despărţit după patru ani de colaborare. Australianul a făcut anunţul despărţirii invocând motive familiale.

Australianul a anunţat despărţirea de Halep prin intermediul unui mesaj postat pe Instagram. Darren a precizat că va reveni în lumea tenisului în 2020.

Vreau să anunț că eu și Simona nu vom mai continua colaborarea în 2019 din motive familiale. După multe discuții și momente de judecată, am decis să pun capăt anilor cu peste 30 de săptămâni plecate pe drumuri și să iau o pauză de 12 luni din antrenorat. Copiii noștri încep o perioadă importantă din viața lor și vreau să le fiu alături. Vreau să îi mulțumesc Simonei pentru 4 ani minunați. Personalitatea, etica de care dă dovadă, generozitatea și profesionalismul ei au făcut din această colaborare o adevărată plăcere. Practic, am avut un job de vis și vreau să îi mulțumesc pentru tot. Îi doresc lui Simo și echipei ei să continue pe calea succeselor și o să încerc să fiu alături pe cât pot, de la distanță. În final, fanilor români care au arătat un sprijin incredibil fetei lor le transmit că sunt minunați. Serios. Mulțumesc că ați adoptat un mic australian pentru 4 ani„, a scris Cahill.

Simona i-a mulțumit antrenorului printr-un mesaj postat pe facebook: „Îți mulțumesc pentru tot, Darren. Pentru toată munca depusă și sprijinul necondiționat pe care mi l-ai acordat în ultimii ani. Am fost norocoasă să te am alături. Îți doresc atât ție cât și familiei tale tot ce e mai bun!”. 

Darren Cahill este antrenorul alături de care Simona Halep a obținut cele mai importante performanțe din carieră: atingerea locului 1 WTA și obținerea primului titlu de Mare Șlem în cei 4 ani de colaborare.

Ilie Năstase consideră că Simona a ajuns la nivelul în care se poate descurca și fără antrenor și nu crede că rezultatele liderului WTA vor fi afectate.

Mi se pare că e normală. Au mai fost situaţii d-astea. Se întâmplă, ea nu mai are nevoie de antrenor. Poate să stea şi fratele ei acolo, şi mama, şi tata, nicio problemă. Nu înţeleg, ce atâtea discuții?! E prima oară când se întâmplă aşa ceva? Nu ştiu, mi se pare normal, că e ca un cuplu, nu? Poate să fie oricine în locul lui, e uşor să fii antrenorul lui Halep, e numărul 1 mondial, a declarat Ilie Năstase pentru Prosport.

Christopher Clarey, unul dintre specialiștii New York Times în tenis și apropiat al lui Darren Cahill, afirmă că australianul dorește să aibă un rol important în cariera fiului său. 

„Ceva legat de subiect. Fiul lui Cahill, Benjamin, dorește să treacă la tenisul de colegiul în SUA. Cahill vrea să îi ușureze această tranziție, să fie aproape de el”, a scris Clarey pe Twitter.