Simona Halep primeşte trei veşti neaşteptat de bune de la Wimbledon în a doua zi a competiei de la Londra. Trei noi rivale au părăsit competiţia încă din primul tur.

La o zi după ce Sloane Stephens, finalista de la Roland Garros, și Elina Svitolina au fost eliminate în primul tur, a doua zi pe iarba londoneză a adus trei noi eliminări bombă.

Ziua a doua la Wimbledon a început cu înfrângerea surprinzătoare a jucătoarei pe care specialiștii o considerau principala favorită la câştigarea competiţiei: Petra Kvitova. Cehoaica a pierdut în fața bielorusei Aliaksandra Sasnovich, scor 6-4, 4-6, 6-0.

Caroline Garcia, favorită 6 la Wimbledon, a fost învinsă de elvețianca Belinda Bencici, scor 6-7, 3-6, după o oră și 35 de minute de joc.

Maria Sharapova, favorită numărul 24 la Wimbledon a suferit marţi seară, o înfrângere total surprinzătoare în fața rusoaicei Vitalia Diatchenko în vârstă de 27 de ani, aflată pe locul 132 mondial. Sharapova a fost învinsă în trei seturi, scor 7-6 (3), 6-7 (3), 4-6, după un meci de trei ore și 11 minute.

Înfrângerea este cu atât mai amară pentru Shrapova, întrucât rusoaica a condus cu 3-0, 4-1 și 5-2, în setul doi dar a cedat avantajul și a pierdut setul într-un nou tie-break. Iar în setul decisiv, Diatchenko s-a impus cu 6-4.

Sharapova bifează astfel prima sa înfrângere în primul tur la turneul pe care l-a câștigat în 2004, la doar 17 ani și 3 luni.