Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a declarat marţi seară, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, că azi, Laura Codruţa Kovesi şi-a scris demisia din funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Sorin Roşca Stănescu a declarat că potrivit surselor sale, Koveşi şi-a scris demisia şi că mâine o va înainta Procurorului General al României.

Jurnalistul a spus că potrivit informaţiilor pe care le deţine, Kovesi ar fi demisionat la presiunile unor persoane importante care au susţinut-o până acum

Lucrurile sunt încheiate pentru Koveşi. A cedat sub presiune. Koveşi e un subiect încheiat. Demisia a fost scrisă azi. Adjunctul său îi va lua locul la DNA, cel puţin temporar. Sursa care m-a informat este super credibilă„, a declarat Sorin Roşca Stănescu.

Tot azi, Curtea Constituţională a României a admis marți, cererea Senatului şi Camerei Deputaţilor, privind constatarea unui conflic juridic de natură constituțională între Parlament și Ministerul Public reprezentat de DNA, în legătură cu refuzul Laurei Codruța Kovesi de a se prezenta în fața Comisiei parlamentare de anchetă.

Drept urmare, Şefa DNA este obligată să meargă la audieri la Comisia Parlamentară pentru a spune ce a căutat în seara alegerilor prezidenţiale din 6 decembrie 2009, în sufragerie la Gabriel Oprea.

În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea a constatat că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, și Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe de altă parte, generat de refuzul procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție de a se prezenta în fața Comisiei speciale de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial. În soluționarea conflictului, Curtea a constatat obligația doamnei Laura Codruța Kovesi de a se prezenta în fața Parlamentului României – Comisia specială de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial și de a furniza informaţiile solicitate sau de a pune la dispoziţie celelalte documente sau mijloace de probă deţinute, utile activităţii comisiei”, se arată în decizia CCR.

Parchetul General confirmă faptul că Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi a fost în data de 6 decembrie 2009, a fost în sufrageria lui Gabriel Oprea alături de George Maior, Florian Coldea, Vasile Dâncu, Neculai Onţanu şi Dan Andronic.