Venus Williams, deşi învinsă categoric de Simona Halep la Australian Open, americanca o ridică în slăvi pe româncă

Venus Williams, legenda vie a tenisului feminin mondial, a avut o reacţie de mare campioană. Americanca a ridicat-o în slăvi pe Simona Halep pentru jocul său impecabil.

Incredibil dar adevărat. Simona Halep primeşte laude de la adversara sa pe care a învins-o categoric, sâmbătă, în turul trei la Australian Open.

Venus Williams, în vârstă de 38 de ani, a oferit o declarație de mare fair-play la adresa Simonei.

„Cred că a jucat, pur și simplu, impecabil. A făcut numai 12 erori neforțate. Din păcate eu am avut de trei ori mai multe. Trebuie să îmi reduc numărul greșelilor. Dar ea a jucat minunat”, a declarat Venus Williams la puțin timp după înfrângerea drastică suferită în fața Simonei Halep.

Serena Williams a declarat că e nerăbdătoare să joace împotriva Simonei, care este numărul 1 mondial. Mai ales că acest lucru nu s-a mai întâmplat de la revenirea în circuit, după ce a născut.

Indiferent cu cine voi juca, va fi un meci foarte intens. Abia aştept să-l joc. Sincer, mi-ar plăcea să înfrunt numărul 1 mondial, deşi m-aş bucura şi pentru victoria lui Venus. Voi fi pregătită pentru orice adversară. Va fi grozav. Nu cred că am jucat împotriva numărului 1 mondial, de când am revenit. Aşa că, da, va fi foarte bine„, a declarat Serena Williams, la finalul meciului cu Yastremska.

Simona Halep şi Serena Williams nu s-au mai întâlnit din 2016, când americanca s-a impus în trei seturi, în sferturile de finală de la US Open.

În total, cele două au fost adversare de 9 ori, iar singura victorie a Simonei a fost obţinută în faza grupelor la Turneul Campioanelor, în 2014.

Simona Halep a declarat că nu se mai simte intimidată de Serena Williams, deşi spune că americanca este cea mai bună jucătoare din lume.

„Serena era o sperietoare când eram mai tânără, dar acum nu mă mai simt intimidată. Am un respect uriaș pentru ea, pentru că este o mare campioana, dar e doar o adversară din turul următor pentru mine. Să fii numărul 1 în lume sau să fii cel mai bun din lume, după părerea mea sunt lucruri puțin diferite. În acest moment, eu sunt numărul 1 în lume. Simt că sunt acolo de multe luni, multe săptămâni. Dar, cu siguranță Serena este cea mai bună din lume, pentru că are atât de multe trofee de Grand Slam. A fost foarte mult timp pe primul loc. Nu pot să compar rezultatele mele cu ale ei. Dar, în acest moment, această poziție (n.r. de lider WTA) îmi dă încredere și mă ajută să fiu pozitivă”, a spus Simona Halep, după victoria de azi.