Ventilatoarele industriale montate pe acoperișul clădirilor reprezintă cea mai bună soluție pentru aplicații de extracție a aerului. În prezent, există tot felul de ventilatoare industriale care diferă prin caracteristici și performanță, ca de exemplu ventilatoare extractive axiale montate pe acoperiș, sisteme de descărcare dinamică cu motor, ventilatoare extractoare centrifuge, ventilatoare și capace de extracție de șemineu, ventilatoare de extracție fum, extractor multifuncțional și altele.

Toate sunt rezistente și durabile în timp, construite chiar integral din oțel inoxidabil, au motoare incorporate și se comercializează la prețuri avantajoase.

Toate produsele sunt extrem de robuste, mai ales acelea care se montează pe acoperiș. De exemplu ventilatoarele centrifuge de acoperiș au capota din aluminiu și placa de bază din oțel galvanizat. Aceasta pot avea finisaj din oțel și aluminiu galvanizat anticoroziv.

Se folosesc la centre de afaceri, la supermarketuri, parcări subterane, centrale electrice, clădiri rezidențiale, centre de afaceri, fabrici, întreprinderi, spitale, instituții de învățământ, etc.

Cu ajutorul ventilatoarelor industriale economisiți energie

Există diferite tipuri de ventilatoare de acoperiș, axiale, de conducte, pentru clădiri, case private, de temperatură ridicată pentru șeminee, pentru refrigerare sau climatizare și ventilatoare industriale.

Mulți proprietari au înțeles deja că ventilarea este o condiție necesară pentru a crea un microclimat sigur. Asta este valabil și pentru case private și spații industriale. Sarcina principală a unui ventilator este de a asigura puritatea aerului și de a crea condițiile meteorologice specifice în acel spațiu.

În cazul unor spații industriale, aproape în toate sistemele de producție se eliberează și elemente dăunătoare în aer pentru oameni (ex. fum, gaze, mirosuri). Cu ajutorul acestor produse – ventilatoare industriale – se poate îmbunătăți calitatea aerului și reduce semnificativ consumul de energie.

Asta se poate face prin îmbunătățirea procedurii de selecție a motoarelor electrice și a ventilatoarelor pentru diferite instalații specifice. Specialiștii consideră că motoarele cu putere mică se defectează mai rapid. Dacă motoarele sunt supraîncărcate, ele transformă energia în mod ineficient cu pierderi mari și eficiență scăzută. Ei recomandă modernizarea părții electrice a unităților unui ventilator sau achiziționarea unor ventilatoare de înaltă calitate, care au un consum de energie scăzut.

Contează și sistemul de control automat al ventilatoarelor. Acesta poate reduce consumul total de energie electrică, în funcție de concentrația impurităților din aer. Pentru asta este necesară reglarea performanței ventilatorului și a eficienței sale. Unitățile ventilatoare funcționează continuu, au un număr de opriri și porniri. Ventilatorul trebuie pornit cu viteza accelerată necesară prin utilizarea unei acționări electrice controlate. La debite mici, ventilatorul se rotește cu viteză mai mică și astfel se asigură menținerea debitului normal, fără a pierde energie în plus. Dacă se folosește un convertor de frecvență se poate menține concentrația impurităților dăunătoare din aerul spațiilor industriale.

Menținerea unui climat sănătos în interiorul clădirii

Ventilarea aerului este și un factor deosebit de important în prevenirea formării mucegaiului la case private și alte clădiri. Asta se întâmplă mai ales în perioada schimbărilor de temperatură, de umiditate și presiune. Riscul de răcire excesivă a pereților sau a umidității ridicate în pereți poate afecta climatul interior al casei. Prin ventilarea încăperii se poate evita umiditatea excesivă. Prin utilizarea ventilației de evacuare, dar și deschiderea ușilor sau a ferestrelor se va elimina fumul și umiditatea din casă.

Un alt aspect important la casă este folosirea unui coș de fum inox pentru șemineu, sobă, centrala termică. Acesta se montează pe acoperiș sau de peretele casei.

Obținerea confortului dorit se face și prin izolarea camerelor. Cu cât izolarea este mai bună, cu atât scade riscul de răcire al pereților.

Doriți promovarea afacerii dvs. în mediul Online? Apelați cu încrede la una dintre cele mai bune firme SEO din București!

Alegerea nu este simplă, dar nici foarte grea, dacă se ține cont de caracteristicile produselor și performanța lor. Spre exemplu, există ventilatoare industriale în mai multe configurații:  ventilatoare de conducte, ventilatoare portabile, ventilatoare pentru dulapuri de control, ventilatoare axiale, centrifugale și altele.

Ventilatoarele axiale sunt o opțiune bună pentru că asigură un flux de aer ridicat. Este recomandat mai ales pentru încăperi mari, ori pentru ventilarea camerelor prin conducte sau pereți. Ventilatoarele centrifugale sunt mai puțin zgomotoase, sunt mai mari și mai scumpe decât cele axiale.