Veeam® Software, lider în soluții de backup, recuperare și gestionare a datelor care oferă Modern Data Protection, a anunță noua actualizare a produsului său emblematic, Veeam Backup & Replication™, precum și multiple actualizări ale portofoliului său de produse care oferă soluții cloud-native îmbunătățite. Veeam Backup & Replication v11a urmează lansării V11 în Q1’21. Cea mai avansată soluție de protecție a datelor pentru Cloud, Virtual, Physical, SaaS și Kubernetes a fost descărcată de peste 300.000 de ori de la lansarea inițială.

Veeam continuă să inoveze și să se extindă, cu o atenție deosebită asupra integrării ecosistemului său cu Veeam Backup & Replication v11a. Veeam își extinde platforma pentru a aduce plusvaloare clienților pe măsură ce aceștia își transferă datele în cloud, oferind inclusiv protecție nativă extinsă pentru AWS, Microsoft Azure și Google Cloud Platform, integrare pentru stocarea backup-urilor Kubernetes și management centralizat pentru protecția IBM AIX și Oracle Solaris. Veeam Backup & Replication v11a are o compatibilitate extinsă, inclusiv pentru Microsoft Windows Server 2022, precum și funcționalități mai ample care asigură o mai bună protecție a datelor, indiferent unde sunt stocate. Îmbunătățirea continuă a protecției datelor oferă suport mai eficient pentru VMware VSAN și VMware Virtual Volumes (vVOL), permițând alinierea la obiectivele RPO, RTO și SLA cu o singură soluție integrată, indiferent de tehnologia de stocare primară utilizată.

„Cloud-ul nu este nou pentru majoritatea organizațiilor”, a spus Danny Allan, CTO și SVP, Product Strategy la Veeam. „Conform raportului nostru recent Veeam Cloud Protection Trends Report, mai mult de 40% dintre organizații folosesc datele și serviciile de producție în cloud de bine de 24 de luni. Datele sunt în mișcare, platformele IT se schimbă, iar Veeam continuă să evolueze pentru a susține această dinamică și pentru a oferi cele mai simple, flexibile, fiabile și puternice soluții de backup. Aceste ultime actualizări și îmbunătățiri ale produselor vor permite în continuare celor peste 400.000 de clienți să își protejeze, să recupereze și să gestioneze datele oriunde se află acestea”.

Performanțe native în cloud pentru AWS, Microsoft Azure și Google Cloud Platform

Veeam oferă suport nativ în cloud pentru principalele clouduri publice de mare anvergură – AWS, Microsoft Azure și Google Cloud – sub o singură platformă pentru medii hibrid/multi-cloud, furnizând o multitudine de opțiuni și  simplitate unică atunci când se utilizează unul sau mai mulți furnizori. Noile caracteristici ale Veeam Backup & Replication v11a (și ale fiecărei oferte independente, specifice cloud) permit organizațiilor să accelereze adoptarea cloud, asigurându-se că datele sunt securizate, protejate și gestionate în mod fiabil de la o singură consolă.

  • Protecție nativă pentru servicii suplimentare: Extinderea soluțiilor de backup si recuperare de date la sistemele Amazon Elastic File System (Amazon EFS) și la bazele de date Microsoft Azure SQL. Automatizarea facilitează gestionarea datelor și elimină scripturile, în timp ce recuperările de date rapide și flexibile mențin organizațiile operaționale 24/7.
  • Cel mai mic cost de stocare a arhivei: Atingerea obiectivelor de retenție pe termen lung pentru backupurile native în cloud și incadrearea în buget. Noul suport pentru Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) Glacier, S3 Glacier Deep Archive, Microsoft Azure Archive Storage și Google Cloud Archive storage reduce costurile de arhivare a datelor de până la 50 de ori.
  • Siguranță și control sporite: Protejarea datelor de backup criptate împotriva atacurilor ransomware și altor amenințări cibernetice. Integrările cu AWS Key Management Service (KMS) și Azure Key Vault, precum și noile funcționalități RBAC, sporesc securitatea cu un control simplificat asupra autorizațiilor de acces.
  • O singură platformă cu opțiuni nelimitate: Centralizarea sistemelor de backup și recuperare date pentru AWS, Microsoft Azure și Google Cloud Platform într-o singură consolă ușor de folosit. Se poate restabili orice backup Veeam către AWS, Azure și acum și către Google Cloud pentru mobilitate nelimitată in cloud.

Kasten by Veeam K10 – integrare cu soluțiile de backup Veeam

Clienții companiilor profită de flexibilitatea și puterea containerelor, dar furnizarea de backup, recuperare și vizibilitate în backup-urile acestora este adesea o provocare datorită soluțiilor fragmentate. Odată cu noua integrare lansată ca parte a Veeam Backup & Replication v11a, clienții K10 și Veeam vor putea beneficia de investițiile existente în infrastructura de backup. Kasten K10 v4.5 va putea direcționa copii de rezervă ale clusterelor Kubernetes care valorifică volumele persistente VMware în soluția Veeam Backup & Replication, unde ciclul său de viață poate fi gestionat și unde se pot gestiona caracteristici suplimentare Veeam.

Suport pentru backup Red Hat® Virtualization (RHV)

Acum, cu suport pentru un al patrulea hipervizor într-o versiune beta publică acceptată, Veeam Backup & Replication v11a oferă backup integrat de încredere pentru Red Hat Virtualization (RHV), astfel încât clienții să poată crea copii de siguranță eficiente ale mașinilor virtuale RHV utilizând sistem native change block tracking pentru a fi pregătiți pentru orice scenariu de forță majoră. Cu recuperare rapidă pentru RHV VM, clienții Veeam pot îndeplini cu încredere obiectivele de back-up folosind o soluție flexibilă integrată nativ cu RHV.

Recuperare instant către Nutanix AHV

Cu noul Veeam Backup pentru Nutanix AHV v3, Veeam își extinde funcționalitatea de recuperare instantanee patentată și către hipervizori suplimentari. Clienții pot acum să recupereze instantaneu backup-urile la nivel de imagine create de ORICE produs Veeam pe o mașină virtuală Nutanix AHV pentru recuperarea instantanee în caz de dezastru din orice mediu – cloud, virtual și fizic. Această funcționalitate necesită Nutanix AHV 6.0 sau o versiune ulterioară.

Agenți Veeam pentru Microsoft Windows, IBM AIX și Oracle Solaris

Veeam continuă să avanseze pe segmentul server backup, cu suport suplimentar de platformă și performanțe care reduc operațiunile de implementare și gestionare. Acum, cu suport pentru Windows 10 21H1 și Windows Server 2022, clienții pot implementa cele mai recente versiuni ale sistemelor de operare Microsoft server & client având siguranța că datele lor pot fi atât copiate, cât și recuperate. Noile grupuri automate de protecție permit clienților să evite pierderea datelor pentru noile soluții IBM AIX și Oracle Solaris adăugate la centrul de date.

Perfomanțele Veeam ONE v11a

Ca primă soluție de monitorizare și analiză pentru Veeam Backup & Replication, Veeam ONE™ v11a oferă acum informații mai ample despre protecția datelor, cu un accent distinct pe cloud, securitate și performanțe pentru companii. Noul suport Veeam Backup pentru Google Cloud Platform oferă alarme și rapoarte pentru a ajuta la urmărirea și măsurarea eficienței copiilor de rezervă în cloud, precum și o nouă viziune asupra imuabilității, contribuind în continuare la atenuarea activităților dăunătoare din spațiul cibernetic. Clienții beneficiază de raportarea îmbunătățită pentru vizualizări avansate și monitorizare și raportare cuprinzătoare cu agenții Veeam pentru IBM AIX și Oracle Solaris, care pot fi acum gestionați central cu Veeam Backup & Replication v11a.

Veeam Service Provider Console v6

Fondat pe un model freemium, Veeam a continuat să ofere produse gratuite clienților și partenerilor săi în ultimii 15 ani. Noua versiune Veeam Service Provider Console v6 continuă seria de produse gratuite care oferă furnizorilor de servicii cloud posibilitatea de a oferi clienților solutiile BaaS și DRaaS de la o consolă online centralizată. V6 oferă acum furnizorilor de servicii o integrare completă pentru a accelera productivitatea, inclusiv soluția VCSP Pulse pentru gestionarea simplificată a licențelor și integrarea clienților, precum și asistență pentru Veeam ONE™ și suport în viitor pentru Veeam Backup și Microsoft Office 365.

Înscrierea este acum disponibila pentru VeeamON 2021 Update, eveniment care va avea loc pe 13 octombrie (AMERS) si 14 octombrie (APJ/EMEA). Evenimentul gratuit durează două ore și include sesiuni, demonstrații și activări care vizează ultimele produse lansate la VeeamON 2021. Vor urma încă două ore de sesiuni bonus dedicate comunității partenere Veeam. Înregistrați-vă aici gratuit: https://www.veeam.com/veeamon/register.

Veeam Backup & Replication v11a este disponibilă în premieră acum și va fi disponibilă pe scară largă până la sfârșitul lunii octombrie. Pentru mai multe informații va rugam vizitați www.veeam.com.

Testimoniale

„Multe companii, care fie folosesc, fie în sunt în procesul de adoptare a soluțiilor cloud, realizează că nu se pot baza pe deplin pe furnizorul lor pentru a-și păstra datele în siguranță. Ceea ce au ele nevoie este o soluție de rezervă configurabilă în funcție de cerințele specifice de protecție a datelor, este flexibilă pe mai multe sisteme și medii cloud simultan și este accesibilă! Cu versiunile/îmbunătățirile recente ale produselor incluse în versiunea V11a, Veeam continuă să își demonstreze angajamentul de a permite organizațiilor să-și accelereze adoptarea soluțiilor cloud în siguranță și eficient prin automatizare, protecție ransomware și costuri reduse de stocare în cloud”. – John Annand, Research Director, Infrastructure & Operations, Info-Tech Research Group

„La Unilin Group, parte a Mohawk Industries, căutăm întotdeauna modalități de a optimiza protecția modernă a datelor. Având în vedere acest lucru, așteptăm cu nerăbdare caracteristicile suplimentare ale Veeam Backup & Replication v11a și modul în care soluția ar putea accelera strategia noastră DR către Microsoft Azure. Cea mai recentă tehnologie Veeam vă poate ajuta să atingeți obiectivele de retenție pe termen lung a back-upurilor native în cloud, reducând în același timp costurile de stocare a arhivelor și oferind o securitate și un control sporit asupra mediului”. – Jo Desplenter, Infrastructure Solutions Manager, Global IS, Unilin Group/Mohawk Industries, Inc.

„Funcția mea preferată a Veeam V11 este integrarea extinsă cu Veeam Backup pentru AWS/Azure și introducerea v11a, GCP. Economisește timp și permite noi fluxuri de date de protecție, cum ar fi cloud către bandă și cloud către Veeam Cloud Connect, asigurând conformitatea copiilor de rezervă 3-2-1″. Michael Paul, Technical Consultant, Nexus Open Systems Ltd.

Despre Veeam Software

Veeam®  este lider în soluțiile backup care furnizează Cloud Data Management™. Veeam oferă o platformă unică pentru modernizarea backup-ului, accelerarea cloudului hibrid și securizarea datelor. Veeam are peste 400.000 clienți în întreaga lume, inclusiv 82% din Fortune 500 și 69% din Global 2,000. Ecosistemul global al Veeam include peste 35.000 de parteneri tehnologici, revânzători și furnizori de servicii și parteneri de alianță și are birouri în peste 30 de țări. Pentru a afla mai multe, vizitați http://www.veeam.com sau urmăriți Veeam pe LinkedIn @veeam-software  și Twitter @veeam.