Izolatia este unul dintre cele mai importante, avand un mare grad de reantabilitate, materiale de constructii utilizate pentru a obtine economii de energie intr-o casa. De fapt, fara izolatie, unele dintre celelalte componente eficiente din punct de vedere energetic dintr-o casa nu isi vor putea demonstra eficienta.

Izolatia este utilizata ca solutie termica si acustica in peretii, tavanele, podelele si mansardele unei locuinte. Izolatia va ajuta casa sa se mentina mai rece vara si mai calda pe timpul ierni. Astfel, aplicarea unei izolatii de calitate intr-o casa, va ajuta sa economisiti energie si este probabil cea mai rentabila modalitate de a reduce facturile la energie. De asemenea, pe langa o eficienta energetica extrem de buna, o izolatie de calitate si montata corespunzator, va reduce zgomotul si adauga un plus la calitatea si confortul locuintei dumneavoastra.

Indiferent daca construiti o casa noua, ori doriti sa renovati una in intregime ori o simpla camera, pereti, tavan sau mansarda, alegeti materialul perfect pentru nevoile dar si bugetul dumneavoastra si in acest fel, imediat dupa montarea izolatiei, efectele sale vor incepe sa se simta.

De regula, aplicarea izolatiei se realizeaza intre acele elemente de incadrare ale unei case. Adica in pereti, tavane, podele, mansarde, inclusiv se pot monta materiale izolante intre incaperile interioare.

Cea mai comuna izolatie se va regasi tot timpul in peretii exteriori, tavane/mansarde si podele, deoarece acestea sunt elementele de “periferie” ale oricarei case, adica acele zone pe unde se poate pierde sau castiga, dupa caz, aerul cald sau rece. In functie de climantul din zona in care locuiti, puteti opta pentru o izolatie mai groasa sau mai subtire, avand posibilitatea ca in functie de necesitati, sa optati si pentru o mare varietate de materiale izolante.

De exemplu, pentru izolatii acoperisuri si mansarde se poate utiliza vata bazaltica rockwool sau vata minerala de sticla, pentru izolatii fatade ventilate se poate utiliza de asemenea tot vata minerala de sticla ori vata bazaltica, la fel si in cazul izolatiilor aplicate in peretii de compartimentare, pentru izolatii fundatii se utilizeaza polistiren extrudat impreuna cu amorse bituminoase, membrane mituminoase ori membrane HDPE, pentru peretii exteriori se poate utiliza in functie si de modul in care casa a fost construita, atat vata bazaltica cat si polistiren exapndat ori extrudat.

Acestea reprezinta numai cateva exemple simple si comune in ceea ce priveste zonele care necesita izolare, precum si materialele necesare, insa, numarul acestor materiale este unul mult mai mare, iar daca va doriti o locuinta izolata corespunzator si care sa va ofere tot confortul de care aveti nevoie atat vara, cat si iarna, atunci recomandarea noastra este, sa apleati la o echipa de profesionisti in domeniu, pentru a primi si de la acestia o recomandare in ceea ce priveste cea mai buna optiune pentru nevoile pe care le aveti.

De asemenea, in ziua de astazi suntem indemnati si sfatuiti mereu sa cautam acele solutii pentru un trai mai bun care sa includa si factori pentru protejarea mediului inconjurator. Aplicarea unei izolatii de cea mai buna calitate pe casa noastra, poate ajtuta extrem de mult deoarece in acest fel, veti consuma mai putina energie pe terment lung. Marea majoritate a materialelor izolante sunt prietenoase cu mediul inconjurator in ceea ce priveste dezintegrarea lor. La polul opus avem acea zapada artificiala care intr-adevar nu se va dezintegra deloc usor, insa, aplicata pe un imobil pentru izolarea sa, va avea un rol extrem de benefic in ceea ce priveste resursele consumate de-a lungul anilor pentru mentinerea unei temperaturi optime interioare convenabile.

Utilizarea izolatiilor termice pentru a reduce transferul de aer cald sau aer rece din interiorul unui imobil, catre exterior si invers, a fost o strategie acceptata de conservare a energiei timp de mai multe decenii. Astfel ca, in prezent, aplicarea unor izolatii de orice tip in componenta unui imobil in constructie, a devenit o practica standard. Materialele disponibile pentru utilizare ca izolatie a cladirilor includ fibre si particule naturale, fibre artificiale, sisteme reflectorizante, materiale plastice celulare si asa mai departe. Limitarile de performanta sunt identificate, iar discutiile despre performanta elementelor de constructie care reprezinta combinatii de izolatie si alte materiale de constructie sunt discutabile si pot fii alese nu numai in functie de performantele oferite, ci si in functie de buget. Insa, chiar si o izolatie ieftina si poate nu de cea mai buna calitate, va poate ajuta extrem de mult in ceea ce priveste reducerea facturilor pentru intretinere. De asemenea, este de mentionat si faptul ca, daca veti dori ca la un moment dat sa vindeti casa, trebuie sa stiti faptul ca daca aceasta este izolata corespunzator, ii va creste valoarea.

Investind in produse si materiale de constructii de buna calitate, nu neaparat scumpe, veti avea numai de castigat din toate punctele de vedere. Astfel, o solutie excelenta in materie de materiale izolante pentru imobile de orice fel, este reprezentata de magazinul online e-izolatii.ro

Accesand acest magazin online, e-izolatii.ro, la numai un simplu click departare puteti gasi exact acele materiale izolante de care aveti nevoie pentru a va putea duce la bun sfarsit planurile si bineinteles, pentru a va putea bucura de tot confortul pe care vi-l doriti in propria locuinta. Fie ca sunteti in cautarea celor mai bune solutii pentru vata bazaltica rockwool, polistiren expandat sau extrudat, vata minerala din sticla, amorse bituminoase, membrane bituminoase, precum si a altor materiale si accesorii aferente pentur montajul acestora, e-izolatii.ro poate reprezenta alegerea optima pentru a va putea bucura ani buni de o viata linistita si confortabila in propria locuinta.