Omul de afaceri Vasile Turcu a murit în cursul nopții trecute, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Fost acționar al clubului de fotbal Dinamo a fost internat în urmă cu o săptămână, după ce a fost găsit spânzurat în propria locuinţă din Capitală.

Inevitabilul s-a produs. Conectat de o săptămână la aparate, care-l țineau în viață, Vasile Turcu a murit. Fostul acționar al FC Dinamo a decedat în noaptea de miercuri spre joi.

Vasile Turcu a decedat. Decesul a fost declarat la ora 2,00„, au precizat surse medicale citate de Agerpres.

Vasile Turcu a lăsat un bilet de ADIO în care și-a spus motivele care l-au determinat să ia această decizie radicală.

Vasile Turcu a fost găsit spânzurat, miercuri, de soţia sa, acesta fiind transportat de urgenţă la spital.

Procurorii au deschis un dosar in rem pentru determinarea sau înlesnirea sinuciderii.

Miercuri, 1 martie, Poliția Capitalei a fost sesizată cu privire la faptul că omul de afaceri Vasile Turcu ar fi încercat să se sinucidă.

Acesta a fost preluat de către un echipaj de salvare și transportat la Spitalul de Urgență Floreasca.

Vasile Turcu avea 63 de ani şi era născut în comuna Hudeşti, judeţul Botoşani.

Potrivit topului revistei Capital, în 2010 Turcu avea o avere de peste 130 de milioane euro şi se situa pe poziţia 57 în topul celor mai bogaţi oameni din România.

Holdingul lui, RomConstruct, a fost abonat la contracte cu statul. A renovat Muzeul de Istorie din Bucureşti, Teatrul Naţional din Cluj şi Arcul de triumf.

În ultimii ani, Turcu avea probleme financiare. Rămăsese fără lichidităţi.

Potrivit revistei Capital, în 2013, averea lui Turcu s-a diminuat semnificativ şi ar fi ajuns la 30 de milioane de euro. El a fost nevoit să ipotecheze un restaurant de lux şi vila unde locuieşte pentru a-şi credita afacerile.

Din 2004 până în 2011, Turcu a fost acţionar la Dinamo, când şi-a vândut partea sa lui Nicolae Badea. Calitatea de acţionar la Dinamo i-a adus şi o audiere ca martor la DNA în legătură cu transferul jucătorului Radu Ştefan la Lazio Roma.

În februarie 2004, Vasile Turcu a fost decorat de către preşedintele României, Ion Iliescu, cu ordinul Meritul Cultural în rang de Mare Ofiţer pentru promovarea culturii.