Românul Vasile Antonescu a reușit o urcare de 51 de poziții în ierarhia de tenis la simplu masculin, până pe locul 506 mondial. Este cea mai bună clasare a tenismenului român în ierarhia ATP.

Vasile Antonescu, în vârstă de 24 de ani, a reușit azi, cea mai mare și spectaculoasă urcare în clasamentul ATP, dintre toți jucătorii români profesioniști. Față de săptămâna trecută, Antonescu a urcat 51 de locuri, fiind acum  pe poziția 506 ATP, cu un total de 68 de puncte acumulate. Românul a reușit această performanță grație celor două finale ITF jucate în acest an, în Iran, însă ambele pierdute. Antonescu nu are niciun trofeu câștigat în carieră, doar a bifat cinci finale ITF, toate pierdute.

Victor Hănescu a urcat un loc față de săptămâna trecută, fiind de azi pe poziția 139 ATP, cu un total 379 de puncte, și rămâne cel mai bine clasat român în ierarhia mondială.

Adrian Ungur staționează încă o săptămână pe locul 153 mondial, cu un total de 332 puncte ATP.

Marius Copil a urcat și el o poziție în ierarhia mondială, până pe 158, cu un total de 322 puncte ATP.

Victor Crivoi a urcat un loc în clasament, până pe poziția 354, cu un total de doar 125 puncte ATP.

Petru Alexandru Luncanu a urcat patru poziții, până pe locul 476, având un total de 77 de puncte ATP.

În ierarhia de dublu masculin, Horia Tecău staționează încă o săptămână pe locul 13, iar Florin Mergea a coborât un loc, până pe poziția 19.