Președintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor spune că SRI a fraudat votul la prezidențiale și cere anularea și reluarea alegerilor din 2014.

Urmare a dezvăluirilor bombă făcute de Elena Udrea despre implicarea Serviciului Român de Informații în campania electorală, PRM cere anularea alegerilor prezidențiale din 2014.

”Dezvăluirile făcute de doamna Elena Udrea cu privire la fraudarea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014 confirmă ceea ce am spus noi încă de atunci: votul din țară, dar și din străinătate a fost viciat la ordinul numitului Florian Coldea. Pentru acest veritabil atentat la Siguranța Națională, individul respectiv trebuie adus în fața Curții Marțiale, degradat și arestat. Elena Udrea are păcatele ei, desigur, dar nu putem uita că, în calitatea sa de șefă a Cancelariei Prezidențiale și de ministru în mai multe Guverne, a avut acces la informații de primă mărime. Nu trebuie respinse niște acuzații doar pentru că nu îi place cuiva persoana care le lansează. Adevărul e unul singur, iar acesta zice că outsiderul din Sibiu a avut, în realitate, în turul II doar 28% – dar „mașina de fraudare“ a SRI, dirijată de „Omul cu Valiza“, i-a dublat scorul, la 56%. Ca sociolog de profesie, pot să jur cu mîna pe Biblie că un asemenea fenomen – adică un candidat care avea, în turul I, cu 10 procente mai puțin decît adversarul său să aibă, în turul II, cu 10 procente mai mult (?!) – e ireal și aberant. În concluzie, dacă se va menține rezultatul nerușinatei fraude de la 16 noiembrie 2014, România nu va mai fi stat de drept și orice nelegiuire va fi posibilă. În lumea largă s-au mai văzut cazuri de anulare și repetare a unor alegeri, dacă Democrația și Legea o cer. Și încă ceva: cer Justiției să verifice, la sînge, informațiile conform cărora campania electorală a lui Klaus Iohannis a beneficiat de finanțări extrem de dubioase și ilegale: cca. 4 milioane de euro de la cetățeanul german Michael Schmidt, 1,5 milioane de euro de la Cristian Pavel (care, la scurt timp, s-a sinucis), 1,5 milioane de euro de la Vasile Blaga, peste 1 milion de euro de la Adriean Videanu (pe care, zilele acestea, așa-zisul președinte l-a răsplătit, eliberîndu-l din arest). Acestea sînt abuzuri și ilegalități de o gravitate excepțională, care nu pot fi tolerate nici în fundul Africii, darmite într-o țară membră a Uniunii Europene”, spune Corneliu Vadim Tudor într-un comunicat de presă remis recentNEWS.ro.

Elena Udrea a dezvăluit faptul că actualul șef interimar al SRI Florian Coldea s-a implicat în campania electorală și că l-a susținut pe Klaus Iohannis, întrucât Ponta i-ar fi spus că dacă ajunge președinte îl va da afară din SRI.

”Păi, spre exemplu, când îi spuneam domnului Maior că dl. Coldea conduce, de fapt, serviciul, în realitate, şi ţinta este să aibă toată puterea, îmi spunea că nu este aşa şi mi-a garantat de foarte multe ori, ca argument, “o sa vezi, dl. Coldea îşi va da demisia odată cu mine, va pleca odată cu mine din acest serviciu, fiindca noi am fost aduşi de Traian Băsescu şi noi plecăm odată cu el”. Aş fi curioasă acum dacă domnul Maior mai susţine chestia asta. Mai era un aspect pe care probabil că ar trebui să-l confirme Victor Ponta – eu l-am auzit în foarte multe locuri şi a contribuit în timpul campaniei la ideea că se doreşte a fi adus Klaus Iohannis, nu că ar fi fost mai rău, evident că între Victor Ponta şi Klaus Iohannis vedem încă o dată că este foarte bine că este dl. Iohannis preşedinte, chiar dacă votul n-a fost neaparat pro-Iohannis, ci anti-Ponta – dar mai era un aspect… S-a spus că undeva spre ziua lui Victor Ponta, undeva spre toamnă, într-o adunare din aceasta neoficială, fiind de faţă şi dl. Ponta, şi dl. Coldea – aş mai dea si alte nume, dar nu mai sunt sigură şi n-aş vrea să pun nişte oameni să dezmintă eventual – domnul Ponta i-ar fi spus domnului Coldea: “Domnule general, dacă ajung preşedinte, căutaţi-vă de lucru! Deci eu vă spun aşa: că în mod cert, în opinia mea, dl. Coldea l-a susţinut pe dl. Iohannis. În mod cert”. Şi a continuat spunând “Şi ţineţi cont că am curaj să spun lucrul acesta în conditiile în care încă nu am ajuns preşedinte”, a declarat Udrea la Hotnews.

Pe 16 noiembrie 2014, Klaus Iohannis a obţinut 6.288.769 voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 voturi, conform procesului-verbal întocmit de Biroul Electoral Central.

Pe 21 decembrie 2014, Klaus Iohannis a depus jurământul de învestitură în funcția de Președinte al României, în Parlamentul României.