Veşti fabuloase despre vaccinul descoperit de cercetătorii români de la Timişoara. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recunoscut oficial munca românilor şi le dă certificatul de garanţie pentru a putea finaliza producerea vaccinului contra coronavirus.

În ciuda lipsei de finanţare şi a boicotului naţional, cercetătorii de la Timişoara continuă să lucreze pentru a finaliza vaccinul pentru a putea combate coronavirusul. Centrul OncoGen din Timișoara este recunoscut de OMS că testează un vaccin împotriva COVID-19.

„Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recunoaște centrul OncoGen, Timișoara, ca fiind singurul din România care are în testare un vaccin împotriva Covid-19. Acest lucru atestă ceea ce am mai spus. Centrul OncoGen se află în liga mare a cercetării mondiale alături de institute și companii recunoscute pentru performanța în cercetarea medicală de vârf. Aveți încredere în cercetarea românească! Noi mergem înainte!”, a scris Virgil Păunescu director al Centrului de Cercetare Oncogen din Timişoara, pe pagina personală de facebook.

Cercetătorii timişoreni au intrat în liga mare a cercetării mondiale, alături de alte instituții și companii recunoscute pentru performanța în cercetare medicală.

„Competiția nu s-a încheiat. După cum vedeți, termenele din păcate se tot devansează. (…)Noi ne menținem punctul de vedere, sperăm să dezvoltăm un vaccin până în toamnă. (…) Suferim la capitolul finanțare. Noi lucrăm din sponsorizări, pentru că n-am beneficiat de un proiect(…). Suma minimă cu care am răsufla ușurați și am putea merge rapid înainte ar fi de 500.000 de euro în momentul de față”, a spus Virgil Păunescu, coordonator OncoGen, la Antena 3.

OncoGen este primul centru de cercetare din România și Europa de Est cu echipamente de ultimă generație pentru cercetare de bază și aplicată în domeniul terapiilor genice.