Potenţialul creativ al constructorilor de pătuţuri pentru copii atinge perfecţiunea prin realizarea unor pătuţuri pentru copii cu utilizare îndelungată nu numai datorită rezistenţei şi robustetii ansamblului, dar şi a posibilităţii de transformare a acestora.

Una dintre variantele de acest tip este modelul “Set mobilier Katie Expresso format din 2 piese: pătuţ şi comodă”. Aceasta este varianta perfectă pentru amenajarea camerei pentru bebeluş şi copilul mic în camerele de bloc.

Setul se compune din pătuţ cu dimensiuni standard: 102 cm (înălţime) x 138 cm (lungime) x 64 cm (lăţime) căruia i se poate accesoriza orice tip de salteluţă realizată din spumă poliuretanică, din fibre naturale, din burete sau dintre cele de tip sandwich cu suprafaţă mediană din burete şi suprafeţe laterale din fibre naturale.

Sertarul culisant din partea inferioară poate fi utilizat că spaţiu generos de depozitare al accesoriilor bebeluşului. În funcţie de vârsta copilului, salteluţa poate fi poziţionată pe unul din cele trei nivele de înălţime.

Părţile laterale sunt rabatabile, astfel încât pătuţul poate fi aşezat lângă patul părinţilor pe timp de noapte. Când copilul mai creşte, patutul destinat bebelusului devine patut junior prin îndepărtarea completă a uneia dintre laterale. Astfel cel mic are acces în pătuţ, acesta oferindu-i confortul de care are nevoie în timpul somnului. Când copilul este mai mare, pătuţul poate fi utilizat cu succes în calitate de sofa pe care acesta se joacă sau citeşte.

Comodă cu dimensiunile 97 cm (înălţime) x 107 cm (lungime) x 54 cm (lăţime) reprezintă un obiect de mobilier cu funcţie estetică şi utilă. Compartimentată cu două sertare adânci şi un sertar generos în partea inferioară, alături de spaţiul cu cele două poliţe închise cu uşa, comoda reprezintă un spaţiu pentru depozitarea hăinuţelor şi ulterior rechizitelor copilului.

Aceste două elemente sunt realizate din lemn de esenţă tare, nuanţă wenge, finisate cu vopsele şi lacuri ecologice. Designul vintage al pătuţului şi al comodei asigura o amenajare de excepţie a interiorului camerei micuţului.

O altă varianta de pătuţ transformabil îl reprezintă modelul „Mobilier pentru copii Bertoni Maxi Plus”. Realizat integral din lemn, păstrează nuanţa naturală a lemnului, ceea ce-i conferă un design clasic.

Structura să se adaptează conform nevoilor, în funcţie de vârsta copilului. În prima faza se poate utiliza ca pătuţ pentru bebeluşi şi copii mici, cu dimensiunile interior 63 x110 cm şi exterior 69.4x165x102 cm. Această componentă este accesorizată cu grilaj culisant în două poziţii şi cu mecanism de fixare. I se poate adapta orice tip de saltea ce poate fi amplasată pe unul din cele două nivele de înălţime.

Lângă pătuţul acesta se află o comodă cu 3 sertare ce oferă spaţiu generos de depozitare. În partea inferioară are un sertar mare culisant. Odată ce copilul devine adolescent, comoda poate fi aşezată pe pardoseală, grilajul se îndepărtează definitiv, iar pe suprafaţa nou creată se aşează o saltea cu dimensiunea adecvată pe patul care şi-a redimensionat structura la 63 x 162 cm. Lateralele stabile asigura rezistenţa patului, laterale din spate protejează corpul şi implicit peretele, iar comodă asigura spaţiu generos de depozitare a hainelor sau a altor obiecte necesare.