Universitatea Craiova, prima echipă din România care boicotază Austria. Își închide conturile la băncile austriece

Universitatea Craiova a anunțat joi seară, că începe boicotul la adresa Austriei după ce Ministrul de Interne austriac a blocat accesul României la Spațiul Schengen.

Universitatea Craiova a anunțat că își va închide conturile bancare deschise la o bancă din Austria și că nu va mai alimenta de la OMV. În plus, clubul de fotbal face apel și la alte echipe de fotbal din țară să se alăture boicotului.

”În urma atitudinii revoltătoare a Republicii Austria, de a bloca accesul României la Spațiul Schengen, Universitatea Craiova, fidelă principiilor înrădăcinate în ADN-ul său, a luat decizia de a sancționa companiile austriece partenere cu un boicot total. Începând din această lună, clubul își va muta conturile de la banca cu acționariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil și consumabile a parcului auto al Științei nu se va mai realiza în stațiile OMV-Petrom. Totodată, începând de anul viitor, tradiționalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo stațiune montană din Austria, ci într-o altă țară europeană care are condiții de pregătire similare. Din punctul nostru de vedere, aceste companii, dar nu numai ele, sunt părtașe la politica absurdă și discriminatorie la adresa românilor și a României, promovată de statul austriac în aceste zile. Sperăm ca demersului nostru să i se alăture întreaga suflare fotbalistică românească pentru că, astăzi mai mult ca oricând, trebuie să arătăm că suntem suficient de maturi din punct de vedere instituțional pentru a nu mai acționa după dictonul: „Capul plecat, sabia nu-l taie!“”, a scris Universitatea Craiova pe facebook.