Ungurul Cseke de la Sănătate spune că nu vede nimic în neregulă cu introducerea certificatului verde în România

Cseke Attila, Ministru interimar al Sănătăţii vrea ca certificatul verde să fie introdus cât mai rapid la locul de muncă şi spune cu tupeu că nu vede nimic în neregulă cu această hârtie. Ungurul de la sănătate susţine că numărul românilor vaccinaţi a scăzut după ce proiectul de lege a picat în Senat.

Eu totuși am speranța că acest proiect legislativ va fi adoptat. Știu că au început discuțiile în Camera Deputaților și sper că într-un termen cât mai scurt posibil să figăsită o formulă carsă aibă în spatși o majoritate – pentru că fără majoritate estfoarte, foartgreu. Deci va trebui ca partidele – cel4 pcareu lconsider responsabile – PNL, PSD, UDMR și USR – să găsească o formulă prin care să nu safecteze esența acestei proceduri dcertificat verde – care estdgene europeană și noi nu nputem decupla de Europa – dar să sgăsească și o formulă carasigură o majoritate”, a spus Cseke.

Ministrul susţine că nu vede nimic deosebit la acest certificat care să ne sperie, uitând de faptul că dacă devine obligatoriu, milioane de români nevaccinaţi nu vor mai putea merge la muncă.

Nu văd nimic deosebit carsă nsperila această hârtie. Nu știu cum am ajuns la această idee că un certificat npoatfacrău în societate. Ar trebui să scăpăm daceastă idee, carnva împiedica în circulația liberă a persoanei, cara fost inițial transfrontalieră – a fost gândită pentru concediilcetățenilor europeni. Apoi s-a dezvoltat în toatțărilca un certificat carînlesneștcirculația și în interiorul țărilor. Pentru că desprasta vorbim: să nu avem restricții în interiorul țărilor și să circulăm liber și să putem intra în toatinstituțiilși la toate evenimentelpcare eram obișnuiți să le frecventăm înaintdpandemie”, a spus Cseke.