Romanii au ca mostenire adevarate opere literare cunoscute in toata lumea, opere care nu mai pot fi reproduse in ziua de astazi si cu greu va mai ajunge vreun autor roman contemporan sa ajunga la faima acestora. Insa, nu inseamna ca autorii contemporani nu scriu bine sau ca nu merita cititi. Din contra: acestia scriu foarte bine, adaptat vremurilor in care traim si parca suntem mai conectati la scrierile lor tocmai datorita acestui motiv. Ne identificam mai bine cu personajele, cu probleme lor si ne bucuram ca nu suntem singurii care au anumite trairi. 

Asa ca pe cat posibil, va recomandam sa cititi cartile autorilor romani contemporani, pentru ca aveti ce invata din ele si de asemenea, vor reprezenta o lectura placuta. Aveti de ales intre diferite genuri, atat povesti de dragoste, cat si thrillere sau carti in care se prezinta realitatea dura in care traim si actualele probleme sociale. 

Printre acesti autori se numara si Irina Binder. Este imposibil sa nu fi auzit de ea, pentru ca este foarte cunoscuta. Ea si-a inceput cariera literara scriind pe blogul personal, iar datorita succesului enorm pe care l-a cunoscut multumita articolelor, a hotarat sa publice scrierile. Le-a asternut in cateva volume si astfel a luat nastere una dintre cele mai cunoscute carti din tara noastra din ultimii ani: Fluturi. Aceasta seria a fost si inca este citita atat de catre tineri, dar si de catre persoane trecute de a doua si chiar si de a treia tinerete si chiar si barbatii au apreciat-o. In special femeile au empatizat cu trairile personajului principal din carti si s-au regasit in aceasta poveste. De fapt, trairile personajului sunt trairile a mii de femei, poate chiar zeci de mii din tara si a milioane de femei din lumea intreaga. 

Irina Binder a publicat si alte carti pe langa seria Fluturi: Insomnii si Strainul de langa mine. Acestea sunt tot carti de dragoste, care prezinta realitatea cuplurilor din ziua de astazi. De aceea, au fost extrem de bine primite si acestea. In Insomnii este vorba despre toate framantarile prin care trece personajul principal. Insa, emaptizand cu acesta, ne vom da seama ca autoarea a descris perfect toate starile prin care trecem noi, oamenii obisnuiti. Tot ceea ce nu ne lasa sa dormim, grijile noastre sau insomnii din dragoste.

Strainul de langa mine este o carte inspirata din viata reala, la fel ca si celelalte. Strainul de langa noi poate fi partenerul de viata pe care poate nu l-am cunoscut niciodata indeajuns si care ne-a inselat increderea, un vecin sau un coleg de munca, pe care il intalnesti zi de zi, insa nu te-ai intrebat niciodata ce fel de viata duce, desi poate va desparte un perete.

Strainul poate fi si o persoana care te ajuta intr-un moment dificil (ai cazut pe strada si te ajuta sa te ridici) sau poti fi chiar tu… Traim o viata atat de agitata, incat nu ne cunoastem pe noi, ajungem sa fim straini de propria persoana, sa nu mai stim ce ne dorim, ce ne place sa facem sau ce am vrea de la viitor. 

Speram ca aceste carti sa fie pe placul vostru si daca va place autoarea, e posibil ca in viitor sa mai aveti parte de surprize placute sub forma de carti!