Energia solară devine un lucru foarte atrăgător în prezent, nu doar pentru persoanele obișnuite, la fel ca noi. Companiile producătoare sunt interesate, de asemenea, de orice fel de metodă modernă de producere a energiei, capabilă să diminueze costurile mari de producție, folosind energia solară.

Într-o conjunctură în care costurile utilităților cresc în mod continuu, este lesne de înțeles, de ce mulți cercetători de renume și-au îndreptat atenția către de energia solară în momentul de față.

Unde poate fi folosită energia solară în prezent?

1. Jachete

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că, foarte multe produse electronice pot funcționa foarte bine cu ajutorul energiei solare. Este vorba despre telefoane mobile, despre instalații de aer condiționat, despre tablete, lanterne, aer condiționat, termostate, etc.

Această categorie de energie solară se numește astăzi energie purtabilă. Nu trebuie să fim surprinși atunci când vom găsi în magazinele online de vânzare jachete… prevăzute cu baterii solare cu ajutorul cărora ne vom alimenta telefonul mobil sau tableta electronică. Nu doar jachetele cu panouri solare ne vor fi de un real folos în viitor.

2. Genți, rucsacuri și poșete

Nu doar jachetele cu panouri solare ne vor fi de un real folos în viitor. Există și genți, rucsacuri și poșete cu panouri solare care pot face același lucru.

3. Mobilitate electrică

De asemenea, cercetătorii de elită au conceput un tren de mare viteză care a circulat pe ruta Paris-Amsterdam. Energia acestuia a provenit de la panourile solare instalate pe tunelul care acoperea calea ferată.

În prezent, chiar și metrourile, avioanele, mașinile și autobuzele pot fi alimentate cu cea mai modernă formă de energie (solară!).

Este o metodă foarte eficientă de a polua cât mai puțin orașele foarte aglomerate, spre exemplu.

4. Corturi

4.Corturile cu panouri solare moderne sunt folosite deja de militarii americani. Este o metodă foarte modernă de a eficientiza misiunile militarilor în prezent. Nenumărate tipuri de gadget-uri sunt alimentate în felul acesta cu ajutorul celor mai moderne modele de panouri solare.

5. Ferestre

Ferestre cu panouri solare se află în prezent într-o stare foarte avansată de dezvoltare. Este inutil să amintim faptul ca, deja, în Olanda, banca Rabobank a montat peste 300 de mp de ferestre solare.

De ce nu și jaluzele cu panouri solare în viitor?

Tehnologia zilelor noastre a permis crearea unor astfel de jaluzele care pot fi programate să își schimbe poziția în mod automat, urmând traseul soarelui. Este o modalitate sigură de a le face mult mai eficiente și de produce și mult mai multă energie.

Nu este vorba doar despre idei îndrăznețe în această situație!

Chiar dacă acum anumite lucruri ni se par greu de conceput în momentul de față, încercările și noile produse care vor folosi energie solară sunt de un real folos.

Energia solară este una dintre cele mai bune soluții pentru eliminarea poluării excesive și pentru reducerea consumului masiv de resurse energetice clasice, de asemenea.

Orice descoperire din acest domeniu reprezintă un important pas înainte pentru salvarea mediului!

Mai mult decât atât, de ce să nu plătim mai puțin pentru energia consumată periodic și de ce să nu ne bucurăm din plin de tehnologiile moderne care au capacitatea de a transforma energia solară cu succes în ceva util?