Vacanța de iarnă e mai aproape decât ai crede. Cu ultimele resurse de energie, trebuie să te apropii de încheierea activităților pe care ți le-ai propus pentru anul acesta, pentru că finalul lui vine curând. Vestea bună este că mai ai doar câteva zile de lucru și începe seria zilelor libere. Ți-ai făcut deja planuri? Știi ce să faci de Sărbători?

Dacă nu, te poți inspira din ideile de mai jos, ca să te bucuri de clipe prețioase alături de gașca ta de prieteni, de familie sau de partenerul de viață. Cum îți poți umple de amintiri frumoase vacanța de Crăciun și Revelion?

Organizează un party la tine acasă

Apartamentul tău se poate transforma în câteva minute în cea mai potrivită locație pentru o petrecere între prieteni sau rude. Cu puțină inspirație, poți aduce la tine acasă oamenii cei mai dragi ție, ca să te poți bucura de momente frumoase alături de ei. Ce ai de făcut pentru asta? Mai întâi de toate, hotărăște pe cine vrei să inviți. Niciuna dintre variante nu este cea corectă, ci toate sunt un câștig pentru tine, atâta timp cât te înconjori de persoane la care ții. Poți alege să îți chemi prietenii sau doar familia. După ce ți-au confirmat prezența, începe cu pregătirile propriu-zise. Fă o curățenie generală și fii atent la detalii, pentru că nu vei vrea ca unul dintre oaspeți să observe o pânză de păianjen uitată într-un colț. Apoi decide ce anume veți face la petrecere. Cu siguranță veți vrea să mâncați ceva bun, poate chiar un meniu tradițional românesc. Întinde o masă mare și pregătește cu grijă vesela și tacâmurile. Folosește, dacă ai posibilitatea, culori care duc cu gândul la Crăciun sau la iarnă, cum ar fi culoarea roșie, verde, albă sau albastră. Pune în mijlocul mesei sau în fața fiecărui invitat câte o lumânare potrivită pentru sezon sau un aranjament specific iernii. Îți poți pune la încercare imaginația și când vine vorba de șervețele, pentru că ai atâtea variante din care să alegi.

Nu în ultimul rând, stabilește un meniu. Tu ești cel care își cunoaște cel mai bine oamenii pe care îi vrei aproape la un astfel de eveniment, așa că fă-le pe plac și pregătește-le ce le place. La acest tip de petrecere, poți sări peste primul fel, în schimb, poți opta pentru un aperitiv care să le potolească foamea. Felul principal trebuie să fie unul sățios, care poate conține friptură, grătar sau pește cu legume la cuptor ori rumenite bine în tigaie. De la masa de Crăciun nu ar trebui să lipsească vinul ori șampania. Când vine vorba de desert, poți pregăti o prăjitură în casă sau poți coace un cozonac pufos, cu care e imposibil să dai greș. Dacă toate aceste idei te-au obosit numai citindu-le, înseamnă că e cazul să găsești o soluție mult mai la îndemână, și anume să comanzi mâncare acasă, ca să scapi de câteva ore bune de stat în bucătărie.

Nu uita de un playlist de muzică. Ai și aici cel puțin două variante. Ori mergi pe un gen de muzică lent, cu colinde de la noi sau din străinătate, care să vă ajute să vă relaxați, ori pregătești ceva care să vă scoată la dans între felurile de mâncare.

Vă puteți face cadouri simbolice între voi, așa cum cere tradiția, iar de restul atmosferii te poți ocupa singur, ținând cont că îți cunoști cel mai bine oaspeții.

Pleacă într-o excursie

Dacă nu ești adeptul unei petreceri clasice, în interiorul unui apartament, poți uita de pregătiri și poți deveni chiar tu un oaspete, dacă îți plănuiești o vacanță. Destinația poate fi oricare, în funcție de timpul pe care îl vei avea la dispoziție și de buget. Poți rămâne în țară sau poți pleca peste hotare, cum la fel de bine poți alege între o destinație specifică iernii, cu pârtii sau peisaje montane, și una exotică, dacă fugi de zăpadă. Oricare din aceste variante ți-ar face cu ochii, important este că vei fi musafir, ceea ce înseamnă cu nu trebuie să îți faci griji legate de organizare. Petrecerile și excursiile aferente concediului vor fi gândite astfel încât să tu să te simți minunat. Singura ta grijă va fi pe cine iei cu tine în vacanța de Crăciun.

Următoarea perioadă din an este o ocazie excelentă de a te putea întâlni cu familia ori cu prietenii, deci orice variantă ai alege, nu uita să împarți bucurie și să te odihnești pentru un an nou.

sursa foto: pixabay.com