O veste fabuloasă vine de peste ocean. O companie americană a produs un vaccin anti-coronavirus a fost testat cu succes, producând anticorpi la animale.

Reprezentanții companiei americane Inovio Pharmaceuticals Inc au declarat, miercuri, că vaccinul lor experimental creat pentru a preveni infecția cu coronavirus a produs anticorpi de protecție și o serie de răspunsuri ale sistemului imunitar pe testele efectuate la șoareci, scrie Reuters.

”Cercetările noastre au semnalat un răspuns al anticorpilor pe care l-am dori pentru un eventual vaccin. Suntem capabili să obținem lucruri care ar preveni ca virusul să găsească un adăpost în organism”, a afirmat dr. David Weiner, director al centrului pentru imunoterapie şi vaccinuri la Wistar Institute, care a colaborat cu Inovio.

Multe state, prin producătorii de medicamente sau cercetătorii din domeniu lucrează la circa 100 de programe pentru vaccinuri. Experţii anticipează însă că va dura 12-18 luni pentru dezvoltarea unui vaccin sigur şi eficace.

În ceea ce-i privește, americanii de la Inovio spun că au început testarea vaccinului la om în aprilie. Compania spune că rezultatele preliminare ale unui studiu clinic efectuat pe corpul uman sunt aşteptate în luna iunie. Momentan, 40 de participanți sănătoşi la faza I a studiului clinic primesc două doze de vaccin INO-4800, la un interval de patru săptămâni.