Bucureștenii care au ales metroul, marți dimineață, în intervalul 07:30-08:30, pe traseul Piața Unirii 2 – Pipera, au fost plăcut surprinşi de sute de scrisori.

Trenul a plecat de la Berceni, decorat cu scrisori și fără călători până la Piața Unirii 2, fără oprire în stații, astfel încât impactul să fie mai mare.

Pe fiecare scaun s-a regăsit câte o scrisoare cu sigiliu, din hârtie ecologică, iar textul din interior a fost scris caligrafic.

Mesajul celebrează gesturile simple, într-un mod inedit, menit să vestească sosirea primăverii și să transmită bucuria mai departe.

Fiecare destinatar este încurajat să „uite” scrisoarea, astfel încât să circule în tot orașul și să aducă zâmbetul pe chipurile cât mai multor oameni. Inițiativa aparține proiectului „Livrez Dragoste”

”Du bucuria mai departe”, este campania demarată azi de Metrorex, prin care celebrează primăvara.

”După ce am dezvoltat cele trei ediţii ale proiectului “Muzică clasică la metrou”, cu ecouri deosebite atât în presă, cât şi printre călătorii cu metroul – care au apreciat la superlativ evenimentele – am reuşit astăzi dimineaţă să surprindem din nou bucureştenii, într-un tren care a transportat atât călătorii cât şi mesajele noastre dedicate celebrării primăverii şi dragostei”, se arată în comunicatul de presă al Metrorex.

Scrisoare

Invitat special, Georgeta Boştină, singură femeie mecanic de metrou, care s-a bucurat astăzi alături de călătorii cu metroul de scrisoarea-surpriză caligrafiată cu măiestrie şi migală de Cristina Dobrescu şi Loredana Munteanu de la Asociaţia Artă nu muscă!

Au fost decorate toate scaunele dintr-un tren de metrou cu sute de scrisori caligrafice, în câte un plic cu sigiliu purtând mesajul “Du bucuria mai departe”.

Textul din interiorul scrisorii a purtat semnătură proiectului Livrez Dragoste şi a oferit călătorilor o bucurie simplă, dar de efect, încurajându-i să lase scrisorile în diverse locuri din Bucureşti, iar mesajul să ajungă la cât mai mulţi oameni.

Trenul astfel decorat a plecat de la Depoul Berceni şi a deschis prima oară uşile pentru călători la staţia Piaţa Unirii 2, apoi a oprit în toate staţiile, iar călătorii au găsit scrisorile pe scaune, le-au citit, urmând să le ofere mai departe.

Trenul de metrou a fost – din nou- un loc al bucuriei, al prieteniei, al mesajelor pozitive! Metrorex a fost, din nou – la iniţiativa şi împreună cu Artă nu muscă, promotorul şi gazdă unei foarte generoase idei!

Ideea de a transmite printr-o scrisoare un zâmbet unui necunoscut, un gând bun! Dorim călătorilor noştri o primăvară cu noi şi noi prospeţimi, să fie sănătoşi şi voioşi !Călătorie plăcută cu metroul!

scrisori si flori metrou