Un accident feroviar s-a produs luni dimineaţă în judeţul Olt, între Stoeneşti şi Drăgăneşti Olt, după ce un tren de marfă a deraiat.

Traficul feroviar este oprit pe magistrala 900, între Stoenești și Drăgănești-Olt, județul Olt, după ce, în cursul nopții, un tren marfar cu 37 de vagoane încărcate cu cereale a deraiat iar 15 vagoane au sărit de pe şine.

Cinci vagoane s-au răsturnat și pe celălalt fir de mers, motiv pentru care traficul feroviar este întrerupt în ambele sensuri de mers.

Purtător de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan, a declarat că traficul feroviar între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt a fost închis în cursul nopții, din cauza deraierii unei garnituri private de marfă.

„Trenul de marfă aparține operatorului privat Constantin Grup și avea în compunere 37 de vagoane încărcate cu cereale. Pentru asigurarea continuității circulației feroviare pe relația București – Craiova, reprezentanții Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Drăgănești Olt – Caracal”, a spus Brânzan.

Trenurile IR 1591, IR 1594 și IR 1591, care tranzitau zona deraierii, au fost anulate luni dimineață, iar călătorii au fost preluați de trenurile IR 1822, IR 1696 și 72-1, redirecționate pe ruta ocolitoare prin Caracal – Piatra Olt – Golești – București Nord (și retur).