Culmea amenzii la Cluj Napoca. Un student a fost amendat de poliție după ce a postat pe facebook un mesaj prin care anunța că vinde cartofi prăjiți.

Eficiență maximă a poliției din Cluj. După ce au văzut anunțul postat pe facebook de către student, oamenii legii au descins în camera de cămin. Polițiștii i-au confiscat mai multe bunuri și l-au sancționat cu 500 de lei pe motiv că ar fi încercat să le vândă ilegal.

Tânărul a postat, în 2015, un anunț pe Facebook prin care oferea cartofi prăjiți la prețul de 2,5 lei porția, scrie clujust.ro.

Polițiștii au făcut percheziții în camera sa de cămin în 29 ianuarie 2016. Atunci, au găsit 10 pachete de țigări și o cutie cu două sticle de whisky, pe care le-au confiscat. Atunci, tânărul s-a ales și cu o amendă în valoare de 500 de lei pe motiv c-ar fi încercat să comercializeze ilegal marfa.

Studentul le-a explicat oamenilor legii că țigările, băutura și o cutie de bomboane sunt sigilate și are bon fiscal pentru ele. Însă aceștia nu au dorit să țină cont de acest aspect și i-au confiscat bunurile. Studentul a contestat amenda, iar instanța de judecată i-a dat câștig de cauză.

Bunurile găsite în camera 620 și confiscate de către agenții de poliție au fost cumpărate de către petent dintr-un magazin care se află la granița dintre România și Ungaria și erau destinate să fie date cadou unui prieten de-al petentului. Agentul constatator a constatat prin propriile simțuri doar existența în camera 620 a celor două sticle cu alcool și 10 pachete de țigări, nu și comercializarea lor, astfel încât procesul-verbal nu se bucură de prezumția de legalitate și temeinicie. Așa fiind intimata trebuia să facă dovada existenței faptei, iar referirea la existența unor anunțuri de vânzare postate de către petent pe internet nu sunt în măsură să dovedească existența faptei, cu atât mai mult cu cât nici nu s-a făcut măcar dovada existenței acestor anunțuri”, este menționat în decizia luată de magistrații Judecătoriei Cluj-Napoca.

Potrivit deciziei instanței, polițiștii trebuie să restituie bunurile studentului, care a scăpoat de amendă, și trebuie să-i plătească și cheltuielile de judecată.