Un șomer din Buzău a făcut o descoperire într-o pădure care i-a schimbat definitiv viața

Săracă să fii, noroc să ai, pare să fie proverbul care i-a schimbat viaţa unui tânăr şomer din Buzău, în vârstă de 22 de ani.

Lucian Rotăreciu a găsit o adevărată comoară într-o pădure de fag, pe raza satului Săsenii Vechi. Cu ajutorul unui detector de metale, tânărul a descoperit un tezaur format din 162 de monede medievale din argint, monede austro-ungare şi poloneze din secolele XVl-XVll, potrivit evz.ro.

„A fost o simplă întâmplare, într-un weekend mă plictiseam şi am luat pădurile din preajmă la rând. Între doi copaci am găsit, într-o groapă, monedele aruncate la suprafaţă şi acoperite cu pământ. Probabil, proprietarul le-a aruncat în grabă şi nu a mai reuşit să le recupereze”, a declarat autorul descoperii, Lucian Rotăreciu.

Tânărul a dus monedele la Muzeul Judeţean de Istorie Buzău şi a primit o recompensă, potrivit legii, de circa 30% din valoarea comorii.

„Tezaurul este foarte valoros, cele mai multe monede provin din perioada împăraţilor austro-ungari Ferdinand I şi Maximilian, şi cântăreşte câteva kilograme, de argint”, a declarat muzeograful Cătălin Dinu de la Muzeul Judeţean de Istorie Buzău.