Un român se află pe lista ostaticilor răpiți din Israel, de gruparea teroristă Hamas. Românul, care este și cetățean israelian, este ținut ostatic de Hamas în Fâșia Gaza.

Ministerul Afacerilor Externe din România confirmă faptul că românul a fost răpit de Hamas.

”În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că potrivit informațiilor furnizate de către autoritățile israeliene, unul dintre cetățenii cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, semnalat inițial în lista persoanelor dispărute, este ostatic în Fâșia Gaza. Până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa nu au recepționat solicitări de sprijin consular privind dispariția sau decesul altor cetățeni români în Statul Israel și mențin contactul cu autoritățile israeliene”, transmite MAE.

Radu Filip, Purtător de cuvânt al MAE, a declarat luni, la Digi24, că Ministerul a cerut eliberarea imediată a tuturor persoanelor ținute ostatice de teroriștii Hamas în Fâșia Gaza, inclusiv a cetățeanului cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Israel.

Românul a fost răpit din kibbutzul pe care îl fondase străbunicul lui de la Buzău, venit în Israel după cel de-al Doilea Război Mondial, situat la 4 kilometri de Fâșia Gaza și la 9 kilometri de Egipt.