Un cetățean român se numără printre victimele atentatului terorist produs vineri în capitala Suediei. Potrivit MAE, românul se află internat într-un spital din Stockholm.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că în urma atacului produs la data de 7 aprilie 2017 la Stockholm un cetățean român a fost rănit.

„Conform ultimelor informații primite de misiunea diplomatică română, în urma atacului a  fost afectat un cetăţean român. Acesta se află internat într-o unitate spitalicească din Stockholm, fiind în stare stabilă. Un diplomat s-a deplasat la unitatea medicală pentru acordarea de sprijin.  Ambasada României în Suedia monitorizează în continuare cazul şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de necesităţi”, se arată în comunicatul de presă al MAE.

Poliția suedeză a arestat vineri un bărbat bănuit că ar fi șoferul camionului folosit în atacul comis în centrul capitalei Suediei și soldat cu patru morți și 15 răniți. Individul a fost inițial reținut într-o suburbie din nordul Stockholmului, iar ulterior a fost arestat, fiind suspectat de comiterea unui act terorist.

Potrivit șefului Serviciului de informații suedez (Sapo), Anders Thornberg, suspectul uzbec în vârstă de 39 de ani era cunoscut poliției suedeze începând de anul trecut.