Un român se află printre persoanele rănite în atentatul produs sâmbătă la Munchen. Un bărbat înarmat cu un cuțit a atacat mai multe persoane în Germania.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că un român a fost rânit sâmbătă, de un bărbat înarmat cu un cuţit care a atacat mai multe persoane la Munchen.

„Consulatul General al României la Munchen urmărește îndeaproape evenimentele legate de incidentul produs la data de 21 octombrie 2017, în orașul german Munchen, și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Potrivit datelor comunicate de autoritățile locale, printre victimele incidentului se află şi un cetățean român. Acesta a fost rănit uşor şi a primit îngrijiri medicale în regim ambulatoriu. Consulatul General al României la Munchen menţine cazul în atenţie și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară”, se arată în comunicatul de presă al MAE remis recentNEWS.ro.

Mai multe persoane au fost rănite ușor sâmbătă dimineața la Munchen (sudul Germaniei) de un bărbat înarmat cu un cuțit, care a fugit de la fața locului, a anunțat poliția, după cum a relatat AFP. ‘Nu a fost constatată nicio rană fatală la victime’, a precizat poliția pe contul de Twitter.