Un român în vârstă de 27 de ani a creat o mașină unică în lume care ar revoluționa transportul urban. Însă, nicio firmă din țară nu este interesată să producă mașina creată de tânărul din Lugoj, județul Timiș.

Claudiu Petrean, absolvent al Facultăţii de Arte a Universităţii din Timişoara, secţia Design Produs, a creat o tricicletă care se deplasează cu ajutorul pedalelor şi a energiei electrice şi atinge o viteză de circa 50 de km/h.

Ideea era să proiectez un vehicul pe trei roţi, care să fie ecologic, să folosească curent electric pentru propulsie şi să poată fi acţionat cu pedale. În acelaşi timp, am imaginat un vehicul care să te apere de intemperii, să fie comod şi ergonomic”, a declarat Claudiu Petrean pentru adevărul.ro.

Claudiu a gândit vehiculul ca unul de serie, însă, chiar dacă au trecut deja trei ani de când a finalizat primul exemplar, până acum nu a găsit o variantă de a multiplica tricicleta sa.

“Din păcate nu a fost niciun producător interesat să-l producă, deşi am fost cu el la mai multe expoziţii. Au venit foarte mulţi oameni, s-au uitat la el, mi-au pus foarte multe întrebări, dar cu asta am rămas. Cei mai interesaţi au fost alţi inventatori, care doreau să afle care e principiul de deplasare, cum se încarcă şi tot felul de amănunte pe care nu le puteam oferi. Avantajele sunt că nu consumă niciun fel de combustibil, ci doar foarte puţină energie electrică. Are atât acţionare electrică, cât şi cu pedale. Este ideal pentru o persoană, indiferent de vârstă, pentru că deplasare se face fără mare efort, merge foarte uşor. Şi nici nu poluează absolut deloc”, povesteşte Claudiu Petrean.

Acest vehicul ar putea revoluţiona transportul urban din toată lumea. Însă, un investitor ar trebui să preia invenția românului și să o pună în practică.