Seară spectaculoasă marți la „Chefi la cuțite”. Un preot, o polițistă de frontier, un DJ cu o poveste tulburătoare, bucătari profesioniști, dar și simpaticul „Alifie” au făcut show la Antena 1.

Cea de-a doua ediție a fost deschisă de un preot din Dâmbovița care s-a rugat… pentru admiterea în etapa următoare a concursului. Eduard Tiță are 41 de ani, se trage dintr-o familie de preoți și a povestit că a învățat să gătească de la bunici. „Bunica gătea dumnezeiește și eram foarte atent la ea”, a spus acesta, vorbind cu multă pasiune despre tocănița cu ceapă și pipote de pui, despre de ciorba de burtă si alte bucate cu care a crescut. Pentru chefi preotul a gătit însă gutui cu carne, un preparat exotic, care i-a pus în dificultate pe jurați atunci când au încercat să ghicească cine e autorul farfuriei. „Am vrut să prepar ceva care să aducă un element de la noi, gutuia, dar să fie și ceva exotic”, a explicat el. Chef Dumitrescu a fost de părere că în fața lor va veni un profesor și nu a fost departe de adevăr, pentru că Eduard predă și religia. În urmă cu 3 ani a trecut de un moment greu, a fost diagnosticat cu cancer, s-a operat, iar acum este bine.

Seara a fost una cu succes și pentru două bucătărese, care i-au convins pe cei trei jurați că merită să meargă mai departe. Mădălina Busuioc a sosit în culise cu o gașcă mare de prieteni. Este bucătar la un restaurant în București și a mărturisit că își dorește enorm să treacă de această probă, mai ales pentru cei care au avut încredere în ea. A descoperit de mic copil cât de mult îi place să gătească și la vremea când alții colindau maidanele, ea preferă să alerge în bucătărie. Preparatul ei, o rață cu orez și cireșe confiate, a adus păreri împărțite la masa juraților, dar în final a trecut-o pe Mădălina de preselecții. Chef Scărlătescu le-a spus celor doi colegi ai săi: „Țineți minte, are potențial!”

Cea de-a doua bucătăreasă a serii, care i-a convins pe chefi, a fost Gabriela Cojocaru. Are 25 de ani și este din Cernavodă. A terminat Dreptul, dar a ales să lucreze ca bucatăr, deși la început familia a fost surprinsă de această alegere. Pentru că în anii studenției a constatat că dedică mai mult timp bucătăriei decât dreptului, a decis că acesta este drumul ei. Aceasta le-a mai povestit chefilor că a avut 136 de kilograme și că a reușit să slăbească nu mai puțin de 60! Chef Scărlătescu a avut o intuiție fantastic în privința ei atunci când a exclamat, gustând din peștele gătit de ea: „E o blondă!” Și o blondă a pășit în fața lor în platou. „Nu ți-e teamă că te vei îngrășa lucrând într-o bucătărie?”, a întrebat-o acesta, iar răspunsul ei i-a făcut pe jurați să ridice din sprâncene: „Nu, am slăbit 60 de kilograme! Cu dietă, dietă și dietă. În 2 ani.” Chef Dumitrescu i-a acordat și el votul de încredere, menționând: „Se vede în pasiunea ta că ești orientată către mâncarea sănătoasă, căci n-ai pus unt în piureul de mazăre.”

Tudor Niculescu este DJ în București și marți seară aproape i-a făcut să lăcrimeze pe jurați. A pregătit o supă de varză acră cu afumătură, spre bucuria chef-ilor, însă povestea sa de viață incredibilă a fost cea care i-a marcat. Acum opt ani, un tren i-a secționat piciorul. Se afla pe peronul gării din Brașov și a fost agățat sub șinele unui vagon. Ajuns pe masa de operație, nu a stat pe gânduri și le-a cerut medicilor să îi amputeze piciorul și să-i salveze astfel viața, deși el era dansator. Cu o tărie demnă de eroii din filme, Tudor nu s-a lăsat descurajat, ci a continuat să privească viața cu optimism. Chiar dacă nu a mai putut dansa, pasiunea pentru muzică l-a făcut să se îndrepte către meseria de DJ și dorința de a-i face pe alții să danseze. O altă mare pasiunea a sa, bucătăria, i-a fost insuflată de mic în familie: a crescut la țară și a învățat tainele bucătăriei românești încă de când avea opt ani, prima mâncare făcută doar de el fiind o fasole bătură. E de părere că gustul pe care poate să îl dea mâncării este de-a dreptul cuceritor și, mai mult, vrea să devină un susținător al gastronomiei românești. „Voința asta a ta… Am rămas fără cuvinte”, i-a spus chef Bontea, care s-a ridicat pentru a-i strange mâna.

Marți seara la „Chefi la cuțite” spectacolul a fost asigurat de Ion Dan Alexandru. Poreclit „Alifie”, acesta vorbește mult, are brațele tatuate și e mucalit. Moștenește pasiunea pentru bucătărie de la tatăl sau, care a decedat în urmă cu șapte ani. Este student și are o atitudine care-l face să iasă în evidență. Relaxat, „Alifie” e un amalgam de umor și nebunie. A gătit o mâncărică de conopidă pentru că știa că jurații degustă pe nevăzute și a vrut să-I facă să creadă că în spatele ușilor se află o gospodină. Și i-a și reușit, pentru că chef Dumitrescu s-a dus cu gândul către o gospodină unguroaică.

concurenta chefi la cutitefarfurie mancaremancare