Un preot şi-a dat foc în faţa Catedralei Mântuirii Neamului

Slujba de sfinţire a Catedralei Mânturirii Neamului a fost umbrită de gestul extrem al unui preot din Constanţa care şi-a dat foc în faţa lăcaşului de cult.

Nemulţumit de faptul că a fost sancţionat de superiorii săi şi nu mai este lăsat să oficieze slujbe Preotul George Ciulei şi-a dat foc la haine în apropierea Catedralei.

Preotul spune că în 2015 a fost implicat într-un accident rutier, în urmă căruia şoferul beat care a intrat în el, a decedat. Preotul spune că, deşi a fost victimă în incident, şefii săi au decis să îl suspende. Pentru că nu a primit un răspuns de la Patriarhul Daniel, a recurs la gestul de duminică de a-şi da foc. Un echipaj SMURD a sosit la faţa locului pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Bărbatul a refuzat să meargă la spital şi a fost dus la poliţie pentru audieri.

În noaptea de 18/19 martie 2015 pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. Chiţu Nicolae Răzvan conducea un autoturism Matiz sub influenţa băuturilor alcoolice (1,24 g/l alcool pur în sânge), pătrunde pe contrasens şi se izbeşte de un autoturism Opel condus regulamentar de preotul George Ciulei de la parohia „Sfântul Andrei” din Cernavodă. În urma impactului, Chiţu Nicolae îşi pierde viaţa. Deşi două documente emise de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa – Serviciul Rutier atestă faptul că preotul Ciulei George are calitatea de parte vătămată în dosarul de cercetare 3522/P/2015 cu privire la accidentul rutier relatat mai sus, Arhiepiscopia Tomisului decide suspendarea sa din preoţie. Încercând să afle un răspuns la această situaţie, părintele s-a adresat Patriarhiei, fapt care, spune el, i-a înfuriat pe şefii săi din Constanţa care l-au trimis în judecata forurilor bisericeşti (consistoriu).